Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FOTBOLLSKANALEN ON TOUR

TV: On Tour: Värt att chansa med Ekdal: "Han behövs så mycket"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Albin Ekdal är ett osäkert kort inför Franrike-mötet på grund av sina ljumskproblem. Men Fotbollskanalens Andréas Sundberg menar att det är värt att chansa med honom från start.
- Han behövs så mycket, säger han i On Tour.

Fotbollskanalen är on Tour från Paris inför Sveriges tuffa VM-kvalmatch mot Frankrike. Matchen är extra speciell för det franska laget, då den spelas nästan på årsdagen efter terrorattentaten den 13 november där Stade de France var ett av målen.

- Man har ju känt av säkerhetspådraget tidigare men det slår en alltid när man kommer hit att det är så mycket säkerhet och så mycket militär över hela staden. Och de har naturligtvis mer inför den här helgen, säger Olof Lundh.

- Man blir påmind om det nästan hela tiden, säger Andréas Sundberg om terrorattentaten förra hösten.

På ett fotbollsmässigt plan har mycket av förhandssnacket för svensk del handlat om skadeproblem. Mittfältsankaret Albin Ekdal har varit osäker på grund av sina problem med ljumskarna, men förbundskaptenen Janne Andersson ser ut att starta med Hamburg-spelaren.

- Det tycker jag att han ska göra. För vi såg hans betydelse i EM här i Frankrike. När han inte var med mot Irland såg vi hur viktig han är, säger Andréas Sundberg.

Är han frisk då?
- Det är så svårt att säga med ljumskar. Jag tycker att han ska försöka och chansa. Så viktig är han för Sveriges spel. Speciellt med tanke på den orutin som redan är i laget. Han behövs så mycket.

Olof Lundh fyller i:

- Man får räkna med att han håller en dryg timme som han gjorde i ligaspelet före den här matchen och sen får man säkra upp med nån annan.

Se Fotbollskanalen on Tour från Paris i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-11 kl 13:27

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER