Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Seger i returen för Mallorca

Mallorca, i ekonomiskt och politiskt blåsväder, har haft problem att fylla Ono Estadi i år trots att spelet sett betydligt bättre ut än förra säsongen. I Cupmatchen mot Valladolid rear klubben ut biljetter för 5 euro styck och det luktar hemmaseger hela vägen till fastlandet.

Real Mallorca är känt som ett av Spaniens allra mest typiska hemmalag. Det är aldrig lätt att komma till den vackra semesterön och ta med sig poäng, än mindre tre. Det har flertalet stora lag fått erfara genom åren. Man har tvingats se flera duktiga spelare lämna ön inför denna säsong, såsom Jurado, Arango och Santana men har trots detta lyckats få ihop ett fungerande lagbygge som i dagsläget ligger på imponerande sjätte plats i ligan.

Nu är det spanska cupen som står på menyn och uppgiften är att vända ett 1-2 underläge mot Valladolid. Alhassane Keita nätade mot självaste Barcelona i lördags och får chansen igen, nu mot ett betydligt mer överkomligt försvar (även om Barcelonas mittlås sett rätt darrigt ut i år). Han får sällskap av antingen giftige Webó eller offensive mittfältaren Pezzolano, lån för säsongen från Montevideo, i en 4-4-2 uppställning och tillsammans skall de försöka skjuta Mallorca till seger.

Valladolid i sin tur har en hel drös med nyförvärv för säsongen men lika många skador så läget är allt annat än stabilt. Till exempel är Sisi, Jacobo och Hector Font alla på listan över ytterst tveksamma eller helt borta från spel. Mest intressant i startelvan är f.d. Manchester United spelaren Manucho som lär få springa ensam på topp och trots stor talang blir det tufft att penetrera ett starkt Mallorcaförsvar.

Min värdering ligger på knappa 58% för hemmavinst och spelar raka ettan till 1.80.

Publicerad 2009-11-11 kl 12:46
Annons
Annons
Annons