POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Ekdal om relationen till Hamasor: "Känner honom ytligt"

2:46

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet visas en tv-intervju med Ekdal.

STOCKHOLM. Nochi Hamasor säger sig vara god vän med Albin Ekdal.
Ekdal själv menar att relationen till agenten är mer ytlig.
- Jag har inget affärsmässigt att göra med honom alls, säger han.

Under måndagen sände Kalla fakta granskningen ”Fotbollssyndikatet”, som gjorts i samband med Fotbollskanalen. En av nyckelpersonerna i agentnätverket är Nordicon Sports Nochi Hamasor. I programmet berättas att Hamasor var en del i Alexander Isaks försäljning till Dortmund. Hamasor har även kopplingar till den tidigare AIK-spelare som just nu är misstänkt för att ligga bakom matchfixningsförsöket mellan AIK och IFK Göteborg. Vid tillfället då mutförsöket ska ha genomförts jobbade den misstänkte mannen för just Nordicon Sports och fanns på bild på bolagets hemsida

Den förre detta AIK-spelaren hade också en viktig roll i Isak-affären. Den som först bekräftade nyheten att Isak signat för Dortmund är den ovan nämnda agenten och tidigare AIK-spelaren. Det gjorde han innan klubbarna offentliggjort övergången.

I en intervju med Sportbladet säger Hamasor följande angående sin roll i Alexander Isak-försäljningen:

- Jag kom i kontakt med Alexanders "crew" på grund av att jag bott i Hamburg. Där blev jag god vän med Albin Ekdal och Nabil Bahoui som spelade tillsammans där. De tyckte att jag var som gjord för agentbranschen, folk har ofta sagt det till mig, och Nabil hjälpte mig med kontakter. Han jobbade med samma människor som Alexander Isak och då kom jag in sent i den affären. Typ oktober, november.

Just Albin Ekdal bekräftar att han vet vem Hamasor är och han är också öppen med att de träffats. Att de skulle vara ”goda vänner” är dock inte hans bild.

- Det finns inte så mycket att säga för mig. Jag känner personen i fråga, lite ytligt. Har träffat honom ett par gånger men har inget affärsmässigt att göra med honom, alls, säger han

- Jag kan inte uttala mig om vad han har gjort. Vi har haft en ytlig kontakt. Vi har käkat några luncher. Vi har inte haft med varandra att göra, inget affärsmässigt och inget fotbollsmässigt. Det finns inte mycket mer att säga om Kalla fakta-caset.

Hur ser du på att fotbollsvärlden är sådan?
- Fotbollsvärlden är som alla andra branscher i världen. Den styrs av pengar och där det finns pengar finns det alla möjliga olika typer, speciellt när det inte finns någon licens. Jag är inte överraskad och jag tror att det är väldigt vanligt.

Emil Krafth menar att det är viktigt att fotbollen jobbar för att få bort oseriösa förmedlare från branschen.

- Det är sådant som inte ska vara i fotbollen överhuvudtaget. Och det är bra att tar itu med det och försöker ta de som håller på med det. Jag tycker inte att det ska tillhöra fotbollen överhuvudtaget.

Mikael Lustig är inte förvånad.

- Nej, och det är väl inte ni heller. Jag tror att det är en del pengar som landar i någons ficka när man tror att den ska hamna i någon annans. Det har nog funnits en längre tid, det tror jag.

Här hittar du ALLT från Kalla fakta-granskningen.

TIPSA OSS

Vet du mer? Tipsa oss!

Mejla: andreas.sundberg@tv4.se

FAKTA

Om Kalla fakta - Fotbollssyndikatet

Under de senaste månaderna har Fotbollskanalens reporter Andréas Sundberg och Kalla faktas Fredrik Quistbergh granskat svensk fotboll och personer inom ett hemligt agentnätverk. I smyg försöker de styra den svenska marknaden.

I Kalla faktas program ”Fotbollssyndikatet” beskrivs hur nätverket genom bland annat hot och matchfixning försöker tjäna snabba pengar. Polisen vittnar om hur aktörer i Sverige med hjälp av pengar och lyxprylar lockar till sig spelare för att skaffa sig konkurrensfördelar.

Mitt i allt finns agenten och den tidigare AIK-spelaren som misstänks ha erbjudit AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos en stor summa pengar i ett försök att rigga vårens möte mellan IFK Göteborg och AIK, som sköts upp just på grund av matchfixningsförsöket. Vid tidpunkten då erbjudandet till Stamatoulous ska ha framförts jobbade mannen för agentbolaget Nordicon Sports Management, enligt företagets egen hemsida.

Nordicon Sports drivs av Nochi Hamasor, god vän till Zlatan Ibrahimovic. Han, precis som den tidigare AIK-spelaren, var involverad i Alexander Isaks hemlighetsfulla flytt från AIK till Borussia Dortmund. Hamasor har flera kopplingar till agenterna som arbetar med Isak och gjorde Dortmund-övergången till verklighet, de omstridda bröderna Vladica och Zoran Lemic. 

Men nätverket består också av personer som verkar i det dolda, personer med goda kontakter på fotbollsmarknaden men som utåt håller en låg profil.

Kalla fakta - Fotbollssyndikatet sändes i TV4 måndagen 2 oktober, klockan 20.00. Se hela programmet här.

Publicerad 2017-10-02 kl 19:57
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto