Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

21.00 på fotbollskanalen.se - Backe: Beckham kan passa perfekt mot Marseille

Frankrike

TV4:s expert Hasse Backe tror att David Beckham kan vara väldigt värdefull för PSG. Som inhoppare.
- Perfekt att byta in om man leder för att frysa matchen, säger Backe till fotbollskanalen.se.

På söndagskvällen möter Paris Saint-Germain Marseille i en laddad kamp. Matchen, som kallas le classique av fransmännen, är sedan länge ett tungt rivalmöte och i år kryddas det dessutom av att matchen kan få en väldigt avgörande betydelse för ligans utgång.
- Det är heta matcher mellan lagan med mycket känslor, det är det ingen tvekan om, säger  TV4-experten Hasse Backe som ska kommentera matchen på plats.

- Första matchen hade en flygande första halvlek och jag skulle inte säga att det är klart i ligan om Paris vinner men det är ju ett läge för Marseille där de kan krympa avståndet till två poäng eller hamna åtta efter och dessutom drabbas mentalt. Det skulle vara jobbigt, säger han.

Annons

Backe pekar också ut tre spelare som av olika skäl saknades vid lagens första möte men som kan få framträdande roller i söndagens match.
Joey Barton, Ezequiel Lavezzi och David Beckham är de tre spelarna han tänker på. Framför allt Beckham har varit ett hett samtalsämne inför. Han är uttagen i matchtruppen och kan alltså göra sin debut.
- Jag kan inte tänka mig att han spelar från start. Senaste tävlingsmatchen för honom var första december så det vore märkligt. Jag tror att resultat och matchbild kommer att bli avgörande för om han kommer in. Samtidigt så tror jag att de väldigt gärna vill visa upp honom för hemmapubliken.

- Formmässigt är det omöjligt att säga hur han ligger till men det är en fantastisk tävlingsmänniska. Han kommer alltid att göra ett bra jobb för dem och jag tror att han vore helt perfekt att ta in om man leder och vill frysa matchen. Att använda honom centralt på mittfältet som en av tre spelare. Han är ju fortfarande otroligt bollskicklig och bra på att ge sig själv tid och plats med bollen. Leder man med 2-0 så är han perfekt för att frysa matcher med sitt lugn.
Annons

Och det kan bli ett hett, engelskt möte på mitten mot Joey Barton.
- Det är en väldigt talangfull spelare. Det har han alltid varit, men sen vet ju alla vad som har hänt i övrigt, säger Backe och syftar till Bartons många skandaler både på planen och i privatlivet.

En sak minns Backe extra bra från sin tid i Manchester City.
- Han hade precis lämnat när vi kom och det var efter incidenten när han halvt slog ihjäl Osman Dabo och det blev rättegång och allt sånt. Men han har alltid varit en riktigt bra spelare som inte riktigt blommat ut helt. Det beror säkert på allt runt omkring. Men nu har han bidragit till att Marseille har blivit ett stabilare lag.

Det är en laddad match mot PSG, kan det innebära en extra risk med Barton på planen?
- Ja, det gäller för honom att inte dumma sig och dra på sig gult eller rött kort. Då sänker han sitt lag och lämnar dem rejält i sticket.  Han vet det säkert själv, men han måste  hantera sitt humör och sina tacklingar.
Annons

Matchen börjar 21.00 och sänds på fotbollskanalen.se och i TV4 Sport. Beställ matchen HÄR


Publicerad 2013-02-24 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto