Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

AS Monaco halvmiljardsprojekt fördröjt – regeringen vägrar betala

Foto: AP

Dimitar Berbatov, Monaco

AS Monaco vill skaffa bättre träningsanläggning och akademi, men problem att få fram en halv miljard har fördröjt starten för renoveringen. 

AS Monaco har haft en bökig sommar. Två sålda storstjärnor, inga märkbara ersättare, en allt mindre intresserad ägare, och problem att få resultat i ligaspelet.

Klubben har bytt riktning, och siktar istället på att bli ett franskt Porto, men ska även ha en egen stark ungdomsverksamhet. För detta skulle det krävas att AS Monaco renoverar träningsanläggningen och akademin för 460 miljoner kronor. 230 miljoner kronor ska betalas av klubben, 230 miljoner kronor ska regeringen plocka fram, och i utbyte skulle AS Monaco betala en hyra.

De 230 miljoner kronorna från regeringen har dock ännu inte dykt upp, vilket har gjort att renoveringsarbetet har blivit uppskjutet. Detta enligt Monaco Hebdo. Renoveringen skulle ha startat det här kvartalet, men i en intervju med Monaco Hebdo menade klubbens vicepresident Vasilyev att beslutsfattandet har tagit längre tid än vad de trodde.

- Arbetet har inte påbörjats eftersom vi väntar på ett nytt beslut. Vi är inte beredda att finansiera allt.

- Det är viktigt för vårt projekt att utbilda bra spelare och sälja dem vidare. Jag är övertygad om att det är är en bra sak både för klubben och furstendömet.

Ännu ett bakslag för AS Monaco, som dessutom har ett tungt spelschema innan vinteruppehållet.  

Publicerad 2014-11-05 kl 18:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons