Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Bastia under polisutredning

SC Bastia, med bland annat Djibril Cissé och den franska landslagsmålvakten Mickaël Landreau i laget, har vid ett par tillfällen gjort affärer där polisen frågar sig om allting har skötts på ett korrekt sätt

Enligt Le Monde ska SC Bastia, som ligger på tolfte plats i Ligue 1, ha kommit under polisutredning på grund av två misstänksamma pengaröverföringar under 2012 och 2013. En av betalningarna gäller konstgräsplanen som las vid träningsanläggningen, som sammanlagt kostade €600 000 men där €180 000 verkar ha hamnat fel jämfört med hur Bastia bokförde det.

Den mest känsliga undersökningen gäller dock en biluthyrningsfirma vars chef är just SC Bastias klubbpresident Pierre-Marie Geronimi. Hur stor summa pengar som ska ha försvunnit dit är oklart, men Le Monde pratar om flera €100 000. Det ska även ha skickats pengar till en pub som är nära sammankopplad med en kriminell verksamhet.

SC Bastia förnekar alla anklagelser kring konstgräset och puben, och säger att man på ett lagligt sätt har hyrt minibussar till ungdomslagen. Även om polisutredningen är igång så planerar SC Bastia stämma Le Monde.

Publicerad 2014-01-30 kl 06:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons