Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Benzema och Ribérys prostitutionsrättegång avslutas på torsdag

Foto: AP

De två världsstjärnorna anklagas för att ha köpt sex av en minderårig.

De franska landslagsstjärnorna Karim Benzema och Franck Ribéry är under åtal för att ha haft samlag med en underårig prostituerad. Rättegången avslutas på torsdag.

Rättsprocessen har pågått i nästan fyra års tid och den har varit ett av fransk fotbolls största samtalsämnen, men först den här veckan ska det falla en dom över Benzema och Ribérys förhållande med den tidigare prostituerade Zahia Dehar. Båda två ska ha haft samlag med henne när hon var 16 respektive 17 år. Det franska lagen säger att man får ha samlag med en person som har fyllt 15 år, men för prostitution höjs gränsen till 18 år.

Benzema förnekar att han någonsin har träffat henne, medan Ribéry påstår att han varken visste att hon var 17 år eller prostituerad, även om han flög henne till München. Rättegångens juge d'instruction, en opartisk person som går igenom all fakta som talar både för och emot den åtalade, sa att Zahia Dehar såg så pass ung ut att Benzema och Ribéry borde ha förstått att hon var underårig, men Frankrikes högsta domstol har tidigare gått på linjen att bara de som är säkra på den prostituerades ålder kan bli dömda för ett brott.

Åklagaren själv sa att Zahia Dehars berättelse om Benzema är tveksam, men om någon av dem fälls så är maxstraffet tre år i fängelse och böter på €45 000. Zahia Dehar, som inte är misstänkt för något brott, anser inte att någon av spelarna ska fällas och hon har själv vittnat om att hon ljög om sin ålder.

Publicerad 2014-01-27 kl 14:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons