Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Bielsa nära lämna Marseille efter konflikten: ”Fått nog av honom”

Foto: Scanpix

Marcelo Bielsa.

Marcelo Bielsa verkar bara göra en säsong i Olympique de Marseille. Den dåliga relationen med klubbledningen är den störst bidragande orsaken, och de har redan påbörjat processen att hitta en ny huvudtränare för nästa säsong. 

Redan den 4:e september, när Marcelo Bielsa på en presskonferens starkt kritiserade Olympique de Marseilles transferagerande, började den svåra situationen att märkas. Bielsa kommer inte överens med klubbens ledning, och allt mer talar för att han kommer att lämna Frankrike i sommar.

I huvudfokus har affären med Dória varit. Brassetalangen värvades för dyra pengar under sommaren, men spelade inte en enda minut i Olympique de Marseille innan han förra månaden lånades tillbaka till hemlandet. Bielsa hade inte fått veta om värvningen på förhand, och ville inte ha spelaren.

Dessutom har formsvackan, som har funnits ända sedan slutet på oktober, gjort att ledningen själva har börjat fundera på en ny huvudtränare. På en presskonferens nyligen pratade Bielsa om hans kontraktssituation, med kontraktet som var skrivet på 1+1 år.

- I samförstånd mellan klubben och mig, så kommer mitt kontrakt att avslutas automatiskt i slutet av säsongen. Om det finns en möjlighet att fortsätta så måste vi etablera en ny relation.

Så verkar det inte blir. Källor nära Marseillebaserade La Provence säger att klubbpresidenten Vincent Labrune ”har fått nog av argentinaren”, och att man redan har börjat kolla intresset hos andra huvudtränare. Christophe Galtier (Saint-Étienne), Hervé Renard (Elfenbenskusten), Claudio Ranieri, Quique Sánchez Flores, och Algeriets VM-succéförbundskapten Vahid Halilhodzic är några av alternativen som France Football tar upp.

Publicerad 2015-03-01 kl 21:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons