POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Bonusen för Blanc - Kontraktsförlängning och ny stjärnvärvning till offensiven

Foto: SCANPIX

Kontraktsförhandlingarna har pågått i flera månader men ska nu vara slut, och efter vinsten i ligacupfinalen har Blanc att bestämt sig för att stanna som huvudtränare för PSG. Som en bonus ska han dessutom få in en ny storstjärna till laget i sommar.

Efter alla turer fram och tillbaka, med en ledning som visade missnöje efter förlusten mot Chelsea i Champions League och med Blanc som ville ha mer makt än vad klubben skulle erbjuda, så verkar det nu som att Laurent Blanc kommer att förlänga sitt PSG-kontrakt. När ligatiteln är säkrad kommer kontraktet förlängas från 2015 till 2016.

Tack vare kontraktsförlängningen ska Blanc få en ny storstjärna i sommar, av kvalitetstypen Paul Pogba (Juventus) eller Marco Reus (Borussi Dortmund). Storvärvningen ska ske till mittfältet eller anfallet, beroende på vilka spelare som är möjliga att få. Detta enligt franska Goal.

Guardian rapporterade för en vecka sedan om PSG:s problem med Financial Fair Play, vilket skulle kunna få konsekvenser för deras värvningar. Enligt Guardian ska Club Financial Control Body (CFCB) vara organet som tar beslutet om PSG:s eventuella bestraffning. Om PSG fälls finns det tre alternativ: maxböter på drygt en miljon kronor, en överenskommelse om framtida skötsel av klubben, eller att man lyfter fallet till ett starkare UEFA-organ.

PSG har försökt övertyga UEFA om att deras sponsoravtal med Qatar Tourism Authority är värt 1,8 miljarder kronor per år, eftersom de anser att det är ”nation branding” och därmed värt mer än ett avtal med ett företag. UEFA har rätten att sänka sponsoravtalet om de anser att det är övervärderat, och därmed skulle PSG inte klara av Financial Fair Play-räkningen. 

Publicerad 2014-04-22 kl 06:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå