Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Djibril Cissé slutar efter säsongen: ”Lever med smärta”

Foto: Vitaly Timkiv, AP/Scanpix

Djibril Cissé

Djibril Cissé meddelar att han avslutar karriären efter säsongen. Han har spelat i klubbar i England, Frankrike, Italien, Grekland, Ryssland, och Qatar, men kroppen är så pass sliten att han lever med konstant smärta. 

Djibril Cissé kom fram i en supertalangsduo med Philippe Mexès i Auxerre i början på 2000-talet, men karriärerna för de båda blev inte lika exceptionella som man förutspådde. Cissé har dock hunnit med att representera bland annat Liverpool, Lazio, och Olympique de Marseille.

Den 41-faldiga franske landslagsspelaren går dock in på sin sista säsong som spelare. Nästa sommar blir han 34 år, och tanken var att han skulle ha lämnat SC Bastia redan i somras. Det fanns dock en sak som motiverade honom att stanna kvar: att nå upp i 100 Ligue 1-mål. I dagsläget ligger han på 96 stycken.

I en intervju med L'Équipe berättar han att kroppen egentligen inte räcker till längre.

- 24 timmar av 24 timmar lever jag i smärta. Jag kollar bara på TV om kvällarna. Jag har problem med att leva, såvida jag inte ber om att få en protes i höften.

I tisdags gjorde Cissé två mål mot just Auxerre i en match i Coupe de la Ligue, vilket var första gången han gjorde mål sedan början på april.

Cissé gjorde nämligen även sin första match för säsongen under ligaomgången i helgen, med ett inhopp på 16 minuter i förlustmatchen mot AS Monaco. Sammanlagt har han gjort fyra mål på 16 matcher för SC Bastia. 

Publicerad 2014-10-30 kl 13:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons