POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Domenech aktuell för tränarcomeback i Ligue 1

Foto: SCANPIX

Alla som hade glömt bort kaostränaren Raymond Domenech får sig nu en påminnelse när Domenech, som tidigare var aktuell för jobbet som tunisisk förbundskapten, står på en Ligue 1-klubbs önskelista.

Deadlinen för Christian Gourcuffs förlängningsförslag har gått ut, och mannen som har tränat Lorient i tre omgångar (1982-1986, 1991-2001, 2003-2014) ser nu ut att få lämna klubben. De flesta trodde att ersättaren skulle bli den assisterande tränaren Sylvain Ripoll, men presidenten Loïc Féry har ett annat förslag: Raymond Domenech.

Raymond Domenech har inte haft något seniortränarjobb efter perioden som franska förbundskapten mellan 2004 och 2010. Tarotkortsmästaren har istället spenderat tiden med att bland annat spela teater, vara med i TV-program, och gå med i ligaförbundets styrelse. Hans senaste klubblag var Lyon, som han tränade i början på 90-talet med stor framgång. Efter det var han U21-förbundskapten innan han fick jobbet som A-landslagets förbundskapten.

Domenech erkände själv år 2005 att han gillade att läsa av astrologi, men att astrologin endast hade marginell makt i laguttagningarna. Flera av spelarna gick sedan hårt åt Domenech efter VM 2010, och menade att hans svaga kontroll över omklädningsrummet var en av de största orsakerna till att spelarna gick i strejk.

Sylvain Ripoll får fortfarande ses som huvudkandidaten om Gourcuff lämnar. Ripoll är 42 år, kommer från regionen, spelade i Lorient mellan 1995 och 2003, och har varit assisterande tränare i klubben under de tio senaste åren.

Publicerad 2014-04-23 kl 15:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå