Drömpremiär för PSG: Neymar segerregissör - och Messi med bicicleta-mål

PSG vann klart i premiären.
Då låg Neymar och Lionel Messi bakom allt.
"Det lilla geniet hittar sina otroliga fötter hos PSG", skriver Gary Lineker om Messi på Twitter.

Neymar och Lionel Messi.

Första omgången av Ligue 1 är här och på lördagskvällen tog Clermont, som slutade på 17:e plats i fjol, emot storfavoriten och regerande ligamästaren Paris Saint-Germain på Gabriel Montpied Stadium.

Nye PSG-tränaren Christophe Galtier valde då att mönstra en 3-4-3-uppställning med både Lionel Messi och Neymar från start, medan Kylian Mbappé saknades med skadebekymmer. I backlinjen tog Sergio Ramos plats. Förre Hammarby-vänsterbacken Neto Borges återfanns i Clermonts elva.

PSG fick då en drömstart på matchen när Neymar gjorde 0-1 redan nionde minuten, vilket blev startskottet på brassens show. I 26:e minuten serverade han Achraf Hakimi som förvaltade en sylvass kontring och strax innan halvtidsvilan assisterade han Marquinhos till 0-3-målet.

I andra halvlek kunde PSG kontrollera matchen, och i slutminuterna utökade Lionel Messi ledningen. Assistpoängen? Neymar, som alltså stod för ett hattrick i framspelningar. Argentinaren var dock inte klar där.

I 86:e minuten svarade Messi nämligen för ett drömmål när han fastställde slutresultatet till 0-5. Världsstjärnan tog emot bollen med bröstet i straffområdet innan han med en bicicleta sköt in bollen i mål.

"Asterisken här är att PSG spelar mot Clermont, vars egna fans verkar sjunga Messis namn", skriver AFP-journalisten Andy Scott på Twitter.

Även Gary Lineker öste lovord över Messis insats:

"Två mål och en assist (till Neymars mål) för Messi i kväll. Det lilla geniet hittar sina otroliga fötter hos PSG".

Det blev därmed en klar seger för PSG, och en drömstart på säsongen.

Clermont: Diaw - Wieteska, Seidu, Ogier - Rashani, Gonalons, Gastien, Borges - Allevinah, Andric, Saracevic.

PSG: Donnarumma - Ramos, Marquinhos, Kimpembe - Hakimi, Verratti, Vitinha, Mendes - Messi, Neymar, Sarabia.