Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Eliasson efter succén: "Fantastiskt kul - en klassisk klubb"

Ligue 1

Niclas Eliasson gjorde under lördagen succé i Ligue 1.
Svensken sänkte Marseille med sina två första ligamål.
- Det var fantastiskt kul, säger 25-åringen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Niclas Eliasson, 25, lämnade förra sommaren Bristol City för spel i franska laget Nimes. Efter tre säsonger i Championship ville yttern testa på spel i en högstaliga och blev lockad av en flytt till Ligue 1. Eliasson tog direkt en ordinarie plats i laget, men har under säsongen haft det trögt med poängproduktionen, samtidigt som Nimes hackat i Ligue 1. 

Först under lördagskvällen blev det succé. Då slog Eliasson till med två mål, inom loppet av tre minuter, och blev stor hjälte i 2-1-segern mot klassiska laget Marseille i ligan.

- Det var en väldigt bra match borta där vi lyckades bra med vår matchplan och tog tre poäng mot ett väldigt bra lag, säger Eliasson till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Det var fantastiskt kul att få göra mina två första ligamål i Frankrike och speciellt eftersom det hjälpte laget till tre viktiga poäng.

Hur är det att ha fått göra dina första ligamål mot just Marseille?
- Det är självklart väldigt roligt att få avgöra borta mot Marseille som är en klassisk klubb och har spelare som är stora stjärnor i Europa.

Inför gårdagens match hade Nimes åtta raka matcher utan seger i ligan. Eliassons lag är därmed fortsatt kvar i botten och på 18:e-plats, men nu med en poäng ner till nästjumbon Dijon och med tre poäng ner till jumbon Lorient. 

- Det var en väldigt viktig vinst efter en tuffare period för laget där vi inte fått resultat med oss och haft en del skador på viktiga spelare. Men jag tror och hoppas att vi nu kan ta med oss energi och självförtroende från den här vinsten inför kommande matcher, säger han.

ANNONS

Eliasson fortsätter:

- Det är en väldigt tuff liga och en av de högst rankade i Europa, så självklart är det många tuffa matcher och hög konkurrens. Men jag hoppas vi kan få energi och fortsätta utvecklas i rätt riktning. 

Eliasson menar även vidare att han generellt sett trivs bra så här långt i Frankrike. 

- Efter att ha varit här några månader nu så känner jag verkligen att man börjar komma in i allting. Det är naturligt att det tar lite tid när man flyttar till ett nytt land där man inte pratar språket och det är en helt ny fotboll. Men jag trivs väldigt bra i Frankrike och det är ett fantastiskt land att bo i.

Publicerad 2021-01-17 kl 12:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto