Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Evra öppnar upp om övergreppen i barndomen: "Kände mig som en fegis"

5v

Patrice Evra utsattes för sexuella övergrepp som barn.
Det berättar fransmannen i intervju med The Times.
- Jag kände mig som en fegis i många år, för jag vågade inte prata om det, säger han.

När Patrice Evra var 13 år gammal blev han utsatt för sexuella övergrepp av en lärare. I en intervju med The Times berättar han om vad han tvingades gå igenom.

Evra bodde långt från skolan och brukade därför sova hos sin lärare för att inte behöva åka hela vägen fram och tillbaka. Det var vid dessa tillfällen som läraren utsatte Evra för övergreppen, när han tvingade sig in i hans sovrum.

Det tog lång tid innan Evra vågade berätta vad han hade gått igenom. Men i samband med att han släppte en självbiografi, berättade han om övergreppen för sin mamma.

- Hon blev jätteledsen, såklart. Men sedan sa hon: ”Du måste anmäla honom, annars gör jag det. Jag kommer döda honom om han fortfarande lever”. Det är mycket ilska från min familj, berättar han.

ANNONS

Evra, som i dag är 40 år gammal, kände mycket skam kring vad han hade utsatts för. Men i dag vill han berätta för att hjälpa andra i liknande situationer.

- Jag vill inte att någon ska skämmas, eller känna att de inte vågar. Det handlar inte om att vara modig, det handlar om att berätta när man är redo. Jag vill hjälpa barn att inte klandra sig själva, eller inte skämmas för att de inte berättar. Nu berättar jag inte för min egen skull, utan för andras.

Evra har spelat i franska landslaget och var med i det Manchester United som vann Champions League 2008. Han vann även ligan med både den engelska klubben och Juventus.

Publicerad 2021-10-22 kl 19:10
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto