Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Får sex månaders fängelse om de dyker upp på fotbollsmatch

För att hålla borta all form av huliganproblematik från läktaren så väljer Frankrikes inrikesminister att bevaka Korsika i 24 timmar. Inga Bastia-supportrar ska få ta sig till fastlandet för helgens ligamatch.

SC Bastia-supportrarna har gjort sig internationellt kända på att bränna bengaler på båtarna de åker när de ska åka till bortamatcherna, men det finns diskussioner kring hur väl de egentligen sköter sig. OGC Nice tar på lördag emot SC Bastia, och Nice har valt att förbjuda SC Bastia-supportrarna att ta sig in på arenan Allianz Riviera.

SC Bastia har vägrat och motiverat det med att det varken fanns ett beslut från någon myndighet eller, enligt dem, bra argument till beslutet. Deras supportrar menade därför att de skulle ta sig till Nice, oavsett vad hemmalaget tyckte om det.

Nu har till och med Frankrikes inrikesminister Manuel Valls lagt sig i. Han har lovat att en stor polisstyrka ska jobba i 24 timmar för att förhindra att Bastia-supportrar tar sig från Korsika till Nice. Om det ändå skulle komma in Bastia-supportrar på Allianz Riviera så får de sex månaders fängelse och böter på drygt 250 000. Man hade annars räknat med minst 500 SC Bastia-supportrar.

Även förra säsongen fick SC Bastia ta emot bestraffningar på grund av supportrar, bland annat tvingades laget spela flera hemmamatcher på neutral plan. Den här gången anser SC Bastia att det har gått för långt, och motiverar bland annat beslutet med att de har klarat alla andra publikmässigt svåra bortamatcher det här året utan att ha några läktarproblem.

Argumentet till nolltoleransen är att Frankrike vill förbereda sig väl inför EM 2016, som arrangeras av landet. I höstas blev det problem när SC Bastia och OGC Nice möttes, bland annat på grund av att OGC Nice-spelaren Alexy Bosetti hade skrivit nedvärderande om Furiani-katastrofen på Twitter. Furiani-katastrofen skedde år 1992 och 18 supportrar dog i samband med semifinalen i franska cupen mellan SC Bastia och Olympique de Marseille Marseille. Anledningen var att en alldeles för svag läktare hade temporärt installerats, och den rasade då samman.

Publicerad 2014-03-14 kl 15:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons