Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Frankrike ryter till - kan förbjuda alla matcher på konstgräs

Foto: Scanpix

Om man spelar i den franska eliten så ska man inte använda konstgräsplaner. Det är lagförslaget som har lagts fram till det franska ligaförbundet, skriver L'Équipe.

Det franska ligaförbundet LFP skickade iväg Dréossi och de Saint-Sernin, som tidigare var sportchef respektive president i Rennes, för att göra en rapport om möjliga förändringar som kan förbättra fransk fotboll, enligt L'Équipe.

De kom fram med fyra förslag, där det mest tydliga gällde konstgräs: inga klubbar i den franska eliten ska få spela tävlingsmatcher på konstgräsplaner. I dagsläget är det bara Lorient av Ligue 1-klubbarna som har konstgräsmatta, men även AS Nancy har varit i Ligue 1 under de senaste åren.

Dréossi och de Saint-Sernin beskriver konstgräs som ”ett seriöst problem”. Förutom de förslagen vill de även införa lönetak i Ligue 2, fallskärmsavtal för klubbar som åker ur Ligue 1, samt att nedflyttningssystemet ska ändras. Istället för att tre klubbar blir direktnedflyttade från Ligue 1 så ska siffran sjunka till två klubbar, samtidigt som den tredje klubben istället kvalar mot Ligue 2:s tredje bästa klubb.  

Publicerad 2015-03-29 kl 09:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons