Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fransk media: Borgmästare begär att ligamatch ställs in

Ligue 1

Ajaccio tar under lördagen emot Marseille.
En match som stadens borgmästare helst skulle se inställd.
- Det finns en risk för våld som kan eskalera utom kontroll, säger Stéphane Sbraggia.

Foto: Daniel Cole/TT

Ligue 1-säsongen ska avslutas under lördagen. Planerat är en full omgång med matchstart 21.00.

Borgmästaren i Ajaccio, Stéphane Sbraggia har dock begärt att mötet mellan AC Ajaccio och Marseille ska ställas in, efter att ett bråk supportrar emellan bröt ut under fredagen, detta rapporterar L'Équipe.

Fyra personer ska ha skadats lindrigt efter incidenten under fredagen och till Stade Francois Coty i Ajaccio förväntas mellan 600-700 Marseille-supportrar komma och borgmästaren vill nu se att matchen ställs in, på grund av säkerhetsskäl.

- Imorgon måste matchen ställas in och Marseillesupportrarna bör inte resa hit för att undvika att de utsätter sig själva för en risk av våld som jag fruktar kan eskalera utom kontroll. När det förekommer en störning av den allmänna ordningen. Ett hot mot säkerheten för personer och egendom, tycker jag att dessa åtgärder inte är oproportionerliga, säger han till AFP, enligt L'Équipe.

Annons

Matchen ser dock ut att spelas men Marseille-supportrarna har blivit hänvisade till ett begränsat område, en så kallad "fan-zone".

Publicerad 2023-06-03 kl 10:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto