Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Franska folket om Zlatan - "Arrogant - men älskad"

Foto: Scanpix

I sommar har det gått två år sedan en svensk förändrade fransk fotbolls profil.

Enligt Le Parisiens undersökning är Zlatan Ibrahimovic både älskad - och stämplad som "arrogant" - av den franska publiken.

Zlatan Ibrahimovics karriär i Frankrike återkopplas hela tiden till siffror. Mål, assist och gamla rekord som verkar slåss i spillror varannan dag har följt hans fotsteg i Paris Saint-Germain.

Nu har Le Parisien plockat fram sina egna siffror. Den franska huvudstadstidningen har genomfört en undersökning där de svarande har fått ge sin syn på svensken. Resultaten är överväldigande positiva, men också dubbelsidiga.

Bara 18 procent av de som svarade har ingen åsikt om Zlatan. 64 procent av befolkningen är "positiva" till svensken, en siffra som stiger till 74 procent bland mer inbitna fotbollsfans.

83 procent anser att han är "effektiv", 82 procent håller honom som "talangfull", 76 procent anser att han är "spektakulär" - men bara 55 procent tycker att han är "karismatisk".

Zlatan har alltid haft en polariserande effekt på fotbollspubliken, och den mer negativa sidan återspeglas även i den här undersökningen där 63 procent håller med om att han är "arrogant", medan 55 procent skriver under på benämningen "individualist".

Trots de blandade känslorna håller en överväldigande majoritet av fransmän, 74 procent, Zlatan som en spelare som har förbättrat deras åsikt om PSG.

Publicerad 2014-03-31 kl 18:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons