Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Franska folket om Zlatan - "Arrogant - men älskad"

Frankrike

I sommar har det gått två år sedan en svensk förändrade fransk fotbolls profil.

Enligt Le Parisiens undersökning är Zlatan Ibrahimovic både älskad - och stämplad som "arrogant" - av den franska publiken.

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovics karriär i Frankrike återkopplas hela tiden till siffror. Mål, assist och gamla rekord som verkar slåss i spillror varannan dag har följt hans fotsteg i Paris Saint-Germain.

Nu har Le Parisien plockat fram sina egna siffror. Den franska huvudstadstidningen har genomfört en undersökning där de svarande har fått ge sin syn på svensken. Resultaten är överväldigande positiva, men också dubbelsidiga.

Bara 18 procent av de som svarade har ingen åsikt om Zlatan. 64 procent av befolkningen är "positiva" till svensken, en siffra som stiger till 74 procent bland mer inbitna fotbollsfans.

ANNONS

83 procent anser att han är "effektiv", 82 procent håller honom som "talangfull", 76 procent anser att han är "spektakulär" - men bara 55 procent tycker att han är "karismatisk".

Zlatan har alltid haft en polariserande effekt på fotbollspubliken, och den mer negativa sidan återspeglas även i den här undersökningen där 63 procent håller med om att han är "arrogant", medan 55 procent skriver under på benämningen "individualist".

Trots de blandade känslorna håller en överväldigande majoritet av fransmän, 74 procent, Zlatan som en spelare som har förbättrat deras åsikt om PSG.

Publicerad 2014-03-31 kl 18:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto