POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE
2v

Ghoddos nekar till att han skulle skrivit på för Huesca: ”Var för att jag var där och besökte"

Foto: Bildbyrån.

Huesca har hävdat att Saman Ghoddos skrev på för klubben - och därefter anmält ÖFK till Fifa.
Huvudpersonen själv förnekar att han skrev på ett personligt avtal.
- Det var mer för att jag var där och besökte, säger Ghoddos till Fotbollskanalen.

Efter att ha slagit igenom rejält i Östersund under klubbens mest framgångsrika sejour i historien var anfallaren Saman Ghoddos hett eftertraktad bland flera klubbar i Europa sommaren 2018. Det rapporterades om intresse från Spanien i form av Huesca - och från Frankrike i form av Rennes och Amiens.

Det hela slutade med en övergång till den sistnämnda klubben sommaren 2018 - men det var en infekterad flytt som än i dag inte fått sitt avslut rent juridiskt.

Spanska Huesca har nämligen hävdat att Ghoddos skrev på ett personligt kontrakt med klubben, då han i samband med att han skulle besluta sig för nästa klubbadress, var och besökte föreningen. Bilder på sociala medier från agenten Quique Pina visade hur just Ghoddos skakade hand med en man och därefter satt vid ett bord böjd över ett papper med en penna i handen. Pina skrev till bilden: ”Klar för Huesca”. Redan innan de bilderna (som numera är borttagna) hade dessutom Aftonbladet rapporterat att Ghoddos var helt klar för en flytt till Huesca. 

Men som redan nämnts spelar Ghoddos som bekant i Amiens - men Huesca har hela tiden varit säkert på sin sak. Ghoddos skrev under ett avtal med klubben och som ett led i soppan har man anmält Östersund till Fifa som i sin tur bekräftat att de inlett en utredning mot Östersunds FK.

- Situationen kring Ghoddos är mycket enkel. Ghoddos hade fått tillstånd att åka hit, men inte bara det, vi hade fått ”okej” kring villkoren. Spelaren kom hit, genomförde läkarundersökningen och skrev under kontraktet, sa sportchefen Emilio Vega då, enligt tidningen Diario Altoaragón.

Ghoddos själv har inte velat säga vad det var för dokument han skrev på.

- Det är mellan mig och klubben, sa han till Östersunds-Posten.

Huvudpersonen säger nu till Fotbollskanalen att han inte vet speciellt mycket om den pågående utredningen hos Fifa - och att han är trött på att höra talas om det.

- Det är så mycket och jag vet inte om det intresserar så många. Jag vet inte om folk är trötta på det… Jag är själv jättetrött på att höra och läsa om det. Jag tycker och är ganska säker på att jag inte gjort något fel i alla fall. Så vad som angår klubbarna har inte jag med att göra och jag vet inte så mycket, säger han till Fotbollskanalen. 

Huesca har hävdat att du skrev på ett papper, som det finns bild på, som Qiuque Pina la upp. Vad var det för papper?
Jag stack till den här spanska klubben för att se hur det var, för de var ganska intresserade. Sedan skulle ju de komma överens med Östersund och det är den biten jag inte riktigt har förstått - om de kom överens eller inte. Jag tror att det är där det största problemet ligger. Det har inte med mig att göra så mycket. De måste ju vara överens först.

Men pappret, vad var det du skrev på?
Det var mer att jag var där och besökte. 

Inte det personliga avtalet?
Nej. Det personliga avtalet var ju ganska personligt mellan mig och klubben så…

Har Fifa pratat med dig?
Nej ingenting med mig. Man får bara vänta och jag tror att det kommer att ta sin tid och när det väl är klart får man ta reda på det. Det är inte lönt att stressa och fråga. När det väl kommer fram, det är då man får reda på det helt enkelt.  

Jobbigt att det är uppe på agendan igen?
Ja, så klart är det ganska jobbigt. Det poppar upp från ingenstans och så klart är jag inblandad, det förstår jag. Men jag tycker inte att jag gjort något fel. Jag har gjort det jag ska göra och lyssnat på de jag ska göra helt enkelt. Sedan får man hoppas på att det löser sig och tar slut en gång. Det är ändå ganska störigt och jobbigt att höra om en Fifa-utredning. Det stör inte mitt spel men det blir ganska negativt runt mig. Folk frågar vad det är som händer och jag vet inte. Jag har ingen aning själv.

Saman Ghoddos, som tidigare valt att spela för Irans landslag i stället för det svenska, noterades under förra säsongen för fyra mål och fyra framspelningar på 27 matcher i ligaspelet. 

Publicerad 2019-07-02 kl 13:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå