Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ghoddos om debutsäsongen i Frankrike - och tunga skadebeskedet: "Känns konstigt och tråkigt"

Ligue 1

Saman Ghoddos har haft en fin debutsäsong i franska Amiens.
Men just nu är anfallaren skadad och blir borta från spel i omkring en månad.
- Det är alltid tråkigt att bli skadad, speciellt på det här sättet, säger 25-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I somras lämnade Saman Ghoddos, 25, Östersunds FK för spel i franska Amiens. Innan övergången gick i hamn uppgavs han aktuell för ett antal klubbar, men när han väl kom till Frankrike var succén omedelbar.

 I sin debut gjorde Ghoddos mål och därefter följde ett antal matcher med mål och framspelningar.

- Jag kunde inte önskat mig en bättre start, såklart. Jag gjorde två, tre mål ganska snabbt. Samma med assist, så jag fick en riktigt bra start i klubben. Det var bra, säger Ghoddos till Fotbollskanalen.

Anfallaren berättar att han är nöjd med sitt val av klubb, men att han har mer att ge.

- Jag begär mer av mig själv. Jag är inte jättenöjd, men jag är stolt och glad vad jag har åstadkommit. Men jag är absolut inte nöjd.

ANNONS

I Amiens är Ghoddos, som både har svenskt och iranskt medborgarskap, lagkamrat med svenske Emil Krafth. Och duon håller ihop, berättar Ghoddos.

- Vi hänger nästan varje dag. Det är väldigt skönt att ha han här och han är en väldigt, väldigt snäll människa, plus att han är en bra fotbollsspelare.

Med nio omgångar kvar ligger Amiens på 17:e plats i Ligue 1 och kämpar för att hålla sig kvar i serien. Men den kommande månaden får laget klara sig utan Ghoddos, som var tvungen att operera blindtarmen i veckan.  

-  Det är alltid tråkigt att bli skadad, speciellt på det här sättet. Jag tränade och gymmade samma kväll, men sedan vaknade jag på morgonen och kollade upp det och då är det problem med blindtarmen. Såklart känns det konstigt och tråkigt att jag gick från att må bra till att operera på några timmar.

ANNONS

Är det lugnt nu?
- Jag tycker det är lugnt och enligt läkarna är det också lugnt. Men det är alltid tråkigt att missa matcher, speciellt när vi ligger så som vi gör med laget. Vi ligger lite halvfarligt till och man vill hjälpa laget. Vi hade en fin form när jag kom tillbaka från asiatiska mästerskapen, så det känns lite tråkigt.

Ghoddos lämnade alltså Östersund i somras, men till skillnad från många andra spelare har han inte haft ledigt. Efter allsvenskt spel i ÖFK väntade direkt säsong i Frankrike och den långa tiden utan uppehåll är något som tagit hårt på anfallarens fysik.  

- Det har faktiskt varit jobbigt. Kroppen har tagit lite mycket stryk och blindtarmen kanske är något som tagit en smäll av detta. Jag ska inte överdriva, men det kanske är något som tagit en smäll på grund av detta. Sedan åkte jag också i väg på asiatiska mästerskapen när alla andra hade ledigt, så jag har hållit igång länge. Men det är fotboll och det älskar jag, så jag ska inte klaga.

ANNONS
Publicerad 2019-03-30 kl 12:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto