POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Guldlaget köps sönder – de två sista stjärnorna lämnar

Foto: TT

För två år sedan blev Montpellier franska ligamästare. Nu kommer de två återstående stjärnorna Cabella och Stambouli att lämna klubben, vilket gör att sju av lagets viktigaste spelare från guldåret har försvunnit från och med i sommar.

Det är knappt två år sedan som Montpellier vann den franska fotbollshistoriens mest överraskande ligatitel, en bedrift motsvarande att Mjällby AIF skulle vinna Allsvenskan 2014. Efter ligaguldet har Montpellier sålt Olivier Giroud, Mapou Yanga-Mbiwa, Younès Belhanda, Henri Bedimo, och Marco Estrada, de kanske fem viktigaste spelarna under guldåret.

Dessutom har ytterligare fyra spelare som fick speltid under den säsongen fått lämna, vilket gör att maximalt tio spelare från guldåret kommer att finnas kvar i truppen nästa säsong.

Den karaktärsstarka och rubrikälskande klubbpresidenten Loulou Nicollin har nämligen bekräftat till Midi Libre att lagets två återstående stjärnor, Benjamin Stambouli och Rémy Cabella, också kommer att säljas i sommar.

- Stambouli är officiellt klar (för att flytta), han vill lämna. Cabella är inte klar än, men vi har lovat honom. Båda två är väldigt duktiga, men under kontrakt. Jag hoppas kunna få 180 miljoner för dem.

De båda mittfältarna Stambouli och Cabella kommer från den egna akademin och har varit lagets klart bästa spelare den här säsongen. De har spelat på en så hög nivå att båda två har varit med i diskussionerna kring det franska A-landslaget, trots Montpelliers svåra säsong som gör att de nu ligger på trettonde plats i tabellen. Namnet på de nya klubbarna för spelarna har ännu inte dykt upp, men tidigare rykten har rapporterat om Lyon för Stambouli, samt Olympique de Marseille för båda spelarna.

Nicollin berättade även att Dynamo Kiev inte har betalat hela beloppet för när de värvade Belhanda och att Montpellier anmält klubben till FIFA, samt att det finns en möjlighet att Milan-lånet M'Baye Niang blir kvar i Montpellier. Problemet är bara att Niangs lön ligger på 12 miljoner per år, en lön som Montpellier inte vill betala.

Som ersättare för de flyktade spelarna så verkar Montpellier rikta in sig på Algeriets nya lovande spelargeneration. Klubbens relativt nya tränare Rolland Courbis, som har varit inblandad i fyra olika rättsfall och suttit i fängelse i flera månader, jobbade i den algeriska ligan innan han återvände till Montpellier i december. De spelarna som han har rekommenderat till klubbens värvningsansvarige är framför allt stortalangen Zinedine Ferhat, född 1993, tillsammans med yttern Youcef Belaïli, född 1992, och mittfältaren Djamel Chettal, född 1992.

Publicerad 2014-04-11 kl 06:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå