Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Henry inspireras av Guardiola: "Var långt före andra"

Ligue 1

Thierry Henry blev nyligen ny tränare i Monaco.
Nu berättar han att Pep Guardiola är en förebild för honom.
- Han är min referens, säger Henry under en presskonferens enligt den engelska tidningen The Guardian.

Foto: Bildbyrån.

Thierry Henry lämnade i förra veckan det belgiska landslagets ledarstab för att ta över som ny huvudtränare i Monaco - en klubb han även tillhörde som spelare och firade ligaguld med så sent som 1997 i Frankrike. 

I går höll tränaren sin första presskonferens som tränare i Monaco och hyllade Manchester City-tränaren Pep Guardiola som en förebild.

- Pep är min referens. Jag säger inte att han är det för alla, det finns inga rätt eller fel, men han är referensen för mig. När jag kom till Barcelona, så fick vi lära oss att spela spelet. Med Pep kan du prata om fotboll hur länge som helst, till slut somnar du och han fortsätter att sitta och prata, säger Henry under presskonferensen. 

ANNONS

- Jag såg att han var långt före andre i spelet. Du lär dig av människor som inspirerar dig, men du måste också lägga in din lilla egna mix, fortsätter han.  

Henry hade under delar av sin sejour i Barcelona Pep Guardiola som tränare, men fick under sin sista tiden i klubben knapp speltid. 

Härnäst ställs Henry och hans Monaco till helgen mot Strasbourg i Ligue 1. Monaco är placerat på 18:e-plats i tabellen i ligan. 

Publicerad 2018-10-18 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto