Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Kaoset – två klubbar trodde de värvat Majeed: ”Bisarrt”

Foto: Scanpix

Under onsdagen landade Waris Majeed i Frankrike. Då väntade både Rennes och Lorient på flygplatsen och trodde att de värvat anfallaren.
- Det var en bisarr upplevelse, bland det sjukaste jag varit med om, säger agenten Hasan Cetinkaya till Fotbollskanalen.

2012 vann Waris Majeed den allsvenska skytteligan på 23 mål för BK Häcken. Därefter har anfallaren spelat för klubbar som Spartak Moskva, Valenciennes och senast Trabzonspor.

Men nu är Majeed presenterad och klar för Ligue 1-klubben Lorient, som betalar fem miljoner euro (47 miljoner svenska kronor). Av det får Häcken sin del av de fem procent i solidaritetsersättning som delas ut till klubbarna som spelaren representerat när han varit 12-21 år.

Att 23-åringen hamnade i Lorient var dock ingen självklarhet. Franska konkurrenten Rennes var nära att knyta till sig Majeed, men fick ge sig i sista stund.

Och i sista stund var det verkligen. Både Lorient och Rennes mötte nämligen anfallaren på flygplatsen när han landade i Frankrike under onsdagen, i tron om att de skulle ro hem affären. Det rapporterade flera franska medier om på torsdagsmorgonen.

- Det var en bisarr upplevelse. Det var bland det sjukaste jag varit med om någonsin, säger agenten Hasan Cetinkaya och berättar:

- Vi hade kommit överens med Lorient och tackat nej till Rennes. Men Rennes var med i bilden väldigt länge och de var överens med Trabzonspor. Även om de fick nej av oss så gav de sig inte. De försökte övertala Waris om att följa med i deras bil.

Kaos uppstod på flygplatsen.

- Det blev tjafs mellan klubbarnas representanter och jag hamnade mitt i det. Men vi hoppade ju in i Lorients bil, så klart. Det var helt sjukt, berättar Cetinkaya.

Majeed ersätter nu Jordan Ayew, som lämnat för Premier League-klubben Aston Villa i sommar.

Publicerad 2015-08-06 kl 13:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons