Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Krafth om hyllningarna i Frankrike: "Viktigt med speltid, då mår du bra"

Ligue 1

WIEN. Emil Krafth har fått mycket beröm efter starten i Ligue 1.
Högerbacken är nöjd med bytet från Italien till Frankrike.
- Speltiden är alltid viktig och det är då du mår bra, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Efter tre år i Bologna fick Emil Krafth till slut nog. Till en början blev det en del speltid men den sista tiden fick han mest sitta på bänken. Flyttlasset bar till Amiens i norra Frankrike.

Efter fyra omgångar av Ligue 1 har laget fyra poäng, och Krafth har startat i två matcher, hoppat in i en, och fått beröm för sina insatser som bland annat gav honom en plats i omgångens lag i ligan.

- Jag har kommit in i det bra. Både socialt och i klubben och laget, säger han.

- Amiens är väldigt bra defensivt och släppte inte in många mål förra året. För mig är skillnaden att jag har en friare roll här, kan gå mer framåt utan att tänka vad som kommer hända efteråt. Det är lite mer öppet än i Italien där det är mer regler och där du ska förhålla dig till vissa saker. Så lite öppnare spel vilket har gynnat mig. Det är roligare.

ANNONS

Vad har bytet betytt?
- Framför allt speltid. Det är då man mår bra, både fotbollsmässigt och socialt. Jag fick reda på att jag kanske skulle få svårt att spela i Bologna detta året och då var det ingen tvekan att röra på mig och testa något nytt. Speltiden är alltid viktig och det är då du mår bra. Och Amiens visade stort intresse och ville gärna ha mig. Det kändes rätt. Komma dit och få mycket speltid.

- Sportchefen och tränaren gillar mig och det har gått bra hittills på både träningar och matcher. Så det är bara att fortsätta.

Varför valde du bort Italien?
- Det var väl just det att jag ville testa något nytt. Jag har varit i Italien i tre år och kände att jag kanske inte riktigt fick ut mitt spel där. Så jag ville testa en ny liga.

Publicerad 2018-09-05 kl 14:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto