POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Landslaget: "Ingen revolutionerande skada som Zlatan har"

Landslaget hoppas att Zlatan Ibrahimovic snart kommer tillbaka. Genom att 32-åringen inte haft muskelproblem tidigare och sköter sin träning prickfritt finns förutsättningarna.

- Det är ingen revolutionerande skada, säger Rickard Dahan.

Den Malmöbaserade sjukgymnasten har känt Zlatan Ibrahimovic i många år och samarbetat med honom vid ett flertal rehabiliteringsperioder. Men den här gången räknar Rickard Dahan med att PSG-skyttekungen stannar i Paris för att genomgå sin behandling där. Klubben har alla resurser som behövs för att komma till rätta med den muskelskada som "Ibra" drabbats av i baksidan av ena låret.

- Absolut, deras team har ypperliga kunskaper på det idrottsmedicinska området och det här är heller ingen revolutionerande skada. Det blir uppmärksammat när en stor lirare drabbas men man ser på röntgenbilderna att det inte är något utöver det vanliga. Zlatan ska undersökas igen och då får vi reda på den exakta graden av skadan, men det viktiga nu är egentligen att det blir en läkeperiod och att han får jobba med att återställa funktionen i muskeln, säger Dahan till fotbollskanalen.se.

När tror du att han är spelklar igen?

- Jag pratar aldrig om tidsperspektiv, och särskilt inte när det gäller muskelskador. Den ena är inte den andra lik. Man måste låta funktionen i muskeln avgöra. När den är tillbaka fullt ut är man redo för full träning och i nästa led för fullt spel.

Har Ibrahimovic haft en liknande skada tidigare?

- Nej, inte så länge jag känt honom och det är ganska länge vid det här laget. Han har varit förskonad från den här sortens saker och det beror på två saker. Dels har han haft lite tur, men framför allt har han skött sin kropp exemplariskt som ju de flesta toppspelarna gör.

Vad kan han göra för att snabba på läkeprocessen?

- Det är en massa småsaker. Han behöver hålla igång muskelaktiviteten så att han inte tappar styrka och kraft. Men det där är standardprocesser som de har full koll på i Paris.

Enligt PSG-presidenten Nasser Al Khelaifi riskerar Ibrahimovic att missa returen i Champions League mot Chelsea, samt även de två eventuella semifinalmatcherna som följer om laget går vidare.

Publicerad 2014-04-04 kl 17:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå