Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Le Parisien: Monsterlön till Mbappé - nu vill PSG skjuta upp lagkamraters bonusar

Ligue 1

Kylian Mbappés kontrakt uppges utgöra en fjärdedel av PSG:s budget.
Nu vill klubben skjuta upp andra spelares bonusar, hävdar Le Parisien.

Foto: Bildbyrån

Kylian Mbappé, Lionel Messi, Neymar och Nasser Al-Khelaifi.

I söndags rapporterade Le Parisien om Kylian Mbappés nyskrivna monsterkontrakt med Paris Saint-Germain. Enligt uppgifterna är det värt 630 miljoner euro, drygt 6,9 miljarder kronor brutto över tre år. Enligt tidningen är avtalet det största som någonsin har signerats av en idrottsman.

Innan 23-åringen skrev på det nya kontraktet rapporterade PSG en förlust på omkring 350 miljoner euro, drygt 3,8 miljarder kronor, för förra säsongen. Nu kommer uppgifter som gör gällande att det finns oro inom klubben gällande ekonomin.

Samma tidning, Le Parisien rapporterar nämligen, enligt Get French Football News, att PSG:s "kolossala lönekostnader" har lett till att klubben har inlett förhandlingar med vissa spelare om att skjuta upp sina bonusar för 2023. Flera andra klubbar har också skjutit på utbetalningar av bonusar efter pandemin, bland annat Barcelona. Men tilltaget visar hur litet spelrum PSG har när det gäller ekonomin.

ANNONS

Le Parisien hävdar vidare att Kylian Mbappés kontrakt tar upp en fjärdedel av Ligue 1-klubbens budget. Det är också en av anledningarna till att klubben inte kunde spendera så mycket pengar på nyförvärv i somras som storstjärnan hade blivit lovad i samband med att han förlängde sitt avtal. Tidningen menar att klubbens anställda att förbryllade över att Mbappé vill lämna, vilket det ryktats om senaste tiden, med anledning av de enorma summor han erbjudits.

Fransmannens kontrakt med PSG sträcker sig till 2025.

Publicerad 2022-10-24 kl 11:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto