Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Ligue 1-tränaren attackerar afrikanska spelare: ”Du måste ha allt”

Willy Sagnol.

Willy Sagnol har gjort succé som huvudtränare för Bordeaux, men den forna Bayern München-ytterbacken har idag fått hård kritik för uttalanden om afrikanska spelare.

För några år sedan hamnade franska fotbollsförbundet i en skandal när flera förbundsanställda, bland annat Laurent Blanc, diskuterade möjligheterna att kvotera antalet ”icke-afrikanska” spelare på fransk landslags- och akademinivå. Nu har det kommit ytterligare ett svårt citat från Frankrike som har fått stor uppmärksamhet.

Willy Sagnol, ny tränare i Bordeaux och tidigare U21-förbundskapten, har i dagsläget en trupp med afrikanska nyckelspelare som Diabaté och Sané, men enligt honom själv är det något som kommer att förändras. Följande citat kommer från Sud-Ouest:

- Det kommer att värvas klart färre afrikanska spelare till Bordeaux, eftersom jag inte vill förlora tolv spelare som varannat år försvinner i ett par månader.

- Afrikanska spelare är billiga, redo att ta strid, kraftfull på planen, men fotboll är mer än så. Du måste också ha teknik, intelligens, och disciplin. Du måste ha allt.

Ett tecken på att Sagnol tycker att afrikanska spelare inte har teknik, intelligens, och disciplin?

I 27-mannatruppen hos Bordeaux finns tio spelare med afrikanskt ursprung, varav fem av dem är födda och uppväxta i Afrika.

Publicerad 2014-11-04 kl 13:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons