Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ligue 1-tränaren attackerar afrikanska spelare: ”Du måste ha allt”

Frankrike

Willy Sagnol har gjort succé som huvudtränare för Bordeaux, men den forna Bayern München-ytterbacken har idag fått hård kritik för uttalanden om afrikanska spelare.

Willy Sagnol.

För några år sedan hamnade franska fotbollsförbundet i en skandal när flera förbundsanställda, bland annat Laurent Blanc, diskuterade möjligheterna att kvotera antalet ”icke-afrikanska” spelare på fransk landslags- och akademinivå. Nu har det kommit ytterligare ett svårt citat från Frankrike som har fått stor uppmärksamhet.

Willy Sagnol, ny tränare i Bordeaux och tidigare U21-förbundskapten, har i dagsläget en trupp med afrikanska nyckelspelare som Diabaté och Sané, men enligt honom själv är det något som kommer att förändras. Följande citat kommer från Sud-Ouest:

- Det kommer att värvas klart färre afrikanska spelare till Bordeaux, eftersom jag inte vill förlora tolv spelare som varannat år försvinner i ett par månader.

ANNONS

- Afrikanska spelare är billiga, redo att ta strid, kraftfull på planen, men fotboll är mer än så. Du måste också ha teknik, intelligens, och disciplin. Du måste ha allt.

Ett tecken på att Sagnol tycker att afrikanska spelare inte har teknik, intelligens, och disciplin?

I 27-mannatruppen hos Bordeaux finns tio spelare med afrikanskt ursprung, varav fem av dem är födda och uppväxta i Afrika.
Publicerad 2014-11-04 kl 13:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto