Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Målvakt räddade kvar klubben i Europa League: ”Kamikaze”

Foto: tt

I Lyon pratas det mest om Grenier och Lacazette, men det finns en annan produkt från den egna akademin som gör lika mycket nytta, nämligen målvakten Anthony Lopes.

Lyon hade redan 4-1 mot Viktoria Plzeň, och i returen startade varken Bedimo, Grenier, Lacazette, Fofana, eller Umtiti, fem av lagets starkaste spelare. Det var därför målvakten Anthony Lopes som fick rädda upp situationen.

Lyon gjorde tidigt 1-0 genom Gomis, men Viktoria Plzeň öste på med frenesi och fick in både en kvittering och ett ledningsmål. Efter det var det Lopes som tog över matchen med räddningar av den kvaliteten att Lyonsupportrar började att jämföra honom med klubbens tidigare förstamålvakt Hugo Lloris. Lyons tränare Rémi Garde ansåg att Lopes var skillnaden mellan lagen igår kväll.

- Han var fantastisk. Om någon fortfarande tvivlade på honom så är de borta nu. Jag är säker på att han kommer att bli en stor målvakt.

23-åringen Lopes ses som en latebloomer som gjorde sin Ligue 1-debut för mindre än ett år sedan. Under den här tiden har han haft två svåra skador, men tagit sig tillbaka snabbare än väntat och har varit en av lagets bästa spelare den här säsongen.

Lyons målvaktstränare Gilles Rousset har jobbat med Lopes i flera år, men så sent som för tre år sedan var Lopes knappt ens fjärdevalet bland klubbens målvakter. Potentialen har alltid funnits där, men Rousset tvingades jobba mer med personen Anthony snarare än målvakten Lopes. Det har gjort att han har fått ett bättre lugn och blivit mogen för att spela på hög nivå.

- Han har en kamikaze-sida samtidigt som han har förbättrat sin mentala styrka.

Lopes är en av 16 egna produkter som har fått speltid i Lyon den här säsongen, och har nu etablerat sig både som förstamålvakt i Lyon och har även blivit uttagen till det portugisiska A-landslaget. Lopes är nämligen en av ungefär 150 000 personer med portugisiskt påbrå som bor i Rhône-Alpes-regionen, och ser sig i första hand som portugis, trots att han är född och uppvuxen i Frankrike.

Källor: 20 Minutes, Lyon, Le Parisien

Publicerad 2014-03-21 kl 21:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons