POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LIGUE 1
1d

Marseille skakat av schism - presidenten har fått dödshot efter Villas-Boas uttalanden

Foto: Bildbyrån.

Marseille-tränaren André Villas-Boas hintade om att han kan lämna i förtid.
Det har lett till att klubbpresidenten Jacques-Henri Eyraud utsatts för dödshot, enligt RMC Sport.

Inför den här säsongen tog den tidigare Chelsea- och Tottenhamtränaren André Villas-Boas över Olympique Marseille. Portugisen har fått laget på rätt köl och efter 20 omgångars spel ligger Marseille på andraplats, åtta poäng bakom serieledande Paris Saint-Germain.

Men det är inte bara frid och fröjd i klubben. André Villas-Boas svarade syrligt på frågor kring klubbledningen efter att Marseille anställt Paul Aldrige som "specialrådgivare" samt det ekonimska läget som är pressat - och tränaren hintade om att lämna på grund av att fotbollsdirektören, och vapendragaren, Andoni Zubizarretas fått en alltmer marginaliserade roll.  

- Det (anställningen av Aldridge) är upp till presidenten att förklara. Jag vill inte kommentera alltför mycket, men jag blev överraskad. Det är sant att den ekonimska aspeketen ligger på klubbledningen, säger Villas-Boas enligt La Provence.

Han fortsätter:

- Jag fokuserar på mitt eget mål, vilket är att nå Champions League. Men låt mig påminna er: jag kom hit för klubbens storhet och relationen jag har till Andoni. Min framtid är bunden till hans framtid. Från ett sportsligt perspektiv så har vi fått stabilitet i en av världens mest instabila klubbar på sex månader.

På frågan om hur han, som skrev på ett tvåårskontrakt i somras, ser på sin egen framtid svarade Villas-Boas:

- Jag måste svara uppriktigt, men jag kan inte. Det finns andra frågor som är viktiga nu, men jag måste vara försiktig.

Villas-Boas har väckt reaktioner och klubbpresidenten Jacques-Henri Eyraud har fått dödshot riktade mot sig på sociala medier, rapporterar RMC Sport. Enligt radiokanalen planerar Eyraud en polisanmälan under torsdagen.

Publicerad 2020-01-16 kl 11:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå