Mbappé historisk efter storseger - yngst någonsin

Ligue 1

Kylian Mbappé blev historisk under söndagskvällen.
22-åringen stod för två mål i 4-2-seger mot Lyon och är därmed yngst någonsin att göra 100 mål i Ligue 1.

Paris Saint-Germain har inte krossat sina ligamotståndare den här säsongen på samma sätt som de brukade göra. Inför toppmötet med Lyon stod de två lagen på samma poäng (60).

Kylian Mbappé öppnade målskyttet efter en kvart, och Danilo Pereira utökade till 2-0 innan domaren blåste av för pausvila. Och i den andra halvleken fortsatte PSG att ånga på. Angel Di Maria gjorde 3-0 och sedan gjorde Kylian Mbappé 4-0, sitt andra i matchen.

Matchen gjorde honom även historisk, då den franske storstjärnan nu är yngst någonsin att göra 100 mål i Ligue 1. Detta har han lyckats med på 142 matcher.

Matchen slutade 4-2, och nu är PSG serieledare igen. Lille förlorade mot bottenlaget Nimes, vilket gör att PSG har lika många poäng som Lille - och tre fler än Lyon.

Publicerad 2021-03-21 kl 23:27