Mbappé och Messi regisserade PSG:s seger

Ligue 1

Kylian Mbappé och Lionel Messi var regissörer i PSG:s seger.
Tillsammans stod de för två mål och tre assist mot Saint Etienne.
De överlägsna serieledarna vann med 3-1.

Paris Saint-Germain tog emot Saint Etienne i lördagens ligamatch. Då ställde stjärntrion Lionel Messi, Kylian Mbappé och Neymar upp i anfallet. Men tidigt i matchen hamnade deras PSG i underläge.

I 16:e minuten gjorde Denis Bouanga 1-0 för Saint Etienne och i nästan en halvtimme ledde gästerna på Parc des Princes. Men sedan började Mbappés och Messis uppvisning. Strax innan paus spelade argentinaren fram sin yngre lagkamrat med en djupledsboll och med ett precist skott kunde Mbappé sätta kvitteringen.

I andra halvlek fortsatte uppvisningen. Bara minuter efter pausvilan var duon i farten igen, när Messi drev in bollen i straffområdet och från närmre håll kunde servera ett liknande läge till Mbappé som vid första målet.

Hemmalaget hade då full kontroll över matchen och bara fem minuter efter 2-1 satt även 3-1. Mbappé stod denna gång för assisten med ett inlägg mot bortre stolpen. Danilo Pereira stod rätt för att nicka in bollen i mål.

Den efterföljande kvarten gjorde Saint Etienne alla sina fem byten, men det skulle inte få någon utväxling i mål, utan de fick se sig besegrade av serieledarna. PSG har nu 16 poäng mer än jagande Nice, medan Etienne återfinns på plats 16.

Efter de två fullträffarna i kvällens match har Mbappé gjort 156 mål för PSG. Det innebär att han tangerar Zlatan Ibrahimovic i antalet gjorda mål för klubben. De har därmed en delad andraplats på listan över flest mål, efter Edinson Cavani som gjort hela 200 mål för Paris-laget.

Publicerad 2022-02-26 kl 23:04