Mbappé räddade segern för PSG - på straff i slutminuterna

Ligue 1

PSG saknade både Leo Messi och Neymar.
Då var det nära ett poängtapp mot Angers - som hade ledningen i mer än 30 minuter.
Först i slutet av matchen gav Kylian Mbappé dem segern efter ett straffmål.

PSG saknade fem spelare som fortfarande är i väg på landslagssamlingar. Där ibland fanns stjärnor som Leo Messi, Neymar och Angel di Maria. Paris Saint-Germain tvingades spela första ligamatchen efter uppehållet utan dem. För motståndet stod Angers.

Och det såg först ut att bli dyra avbräck för PSG. Efter dryga halvtimmen kom matchens första mål – och då från Angers. Det var Angelo Fulgini som hittade rätt och gav sitt lag ledningen. 1-0 var också ställningen när lagen gick till paus.

Men i andra halvlek vände det för PSG, om än inte direkt. Drygt 20 minuter efter halvtid kunde Danilo Pereira nicka in bollen efter en hörna.

Paris-laget kämpade sedan för att hitta fram till ett lednings- och segermål. Till slut fick de utdelning. I 85:e minuten fick de en straff efter VAR-granskning, fixad av Mauro Icardi.

Det var sedan Kylian Mbappé som klev upp till straffpunkten. Där säkrade han slutresultatet till 2-1 och PSG skapar än mer luft bakom sig i ligatoppen efter segern.

Publicerad 2021-10-15 kl 22:56