POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Mino Raiola om infekterade Barca-affären: "Pep vägrar erkänna sitt misstag, det skulle skada hans ego"

Det infekterade bråket mellan Zlatan Ibrahimovic och Pep Guardiola engagerade en hel fotbollsvärld.
Nu har agenten Mino Raiola anklagat hela Barcelona för att snackade skit om honom.

– Vem skulle försvara Zlatan i Barcelona om inte jag? Hans fru? Hela Barcelona pratade skit om honom, säger Zlatans frispråkiga agent i en intervju med 11 Freunde.

Zlatan Ibrahimovic inledde sin bok ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” med orden ”Pep Guardiola” och deras frostiga relation är känd i hela fotbollsvärlden.

I en intervju med 11 Freunde har Zlatans agent Mino Raiola – återigen – pratat om Barcelona och Pep Guardiola.

– Han var kung i Inter och helt plötsligt blev han en nobody. Pep Guardiola svek honom, utan någon förklaring. Fråga Guardiola vad hans misstag var och han kommer inte svara för han vägrar att erkänna sitt misstag – det skulle förolämpa hans ego, säger Raiola i intervjun.

Ibrahimovic spenderade ett år i Katalonien och inledde tiden i Barcelona som firad stjärna och avgjorde ett El Clásico.

Några månader senare var situationen annorlunda. Svensken var utfryst och satt mestadels på bänken.

– Om du betalar 720 miljoner kronor och inte låter honom spela, det är inte bara helt korkat utan också ekonomiskt skadligt. Många agenter skulle inte kritisera Barcelona för att det skulle kunna innebära att de inte köper ens spelare. Jag bryr mig inte. Jag har ingen respekt för en klubb som inte har någon respekt för mina spelare, säger agenten.

Situationen blev ohållbar. Zlatan lånades först ut till Milan i en säsong innan han säsongen efter blev en permantent Milan-spelare.

– Om relationen inte fungerar så måste du avsluta den.

Efter två säsonger i italienska Serie A och Milan gick flyttlasset – något oväntat – till Frankrike och Paris Saint Germain.

– Det är med 100 procents säkerhet som PSG kommer vinna Champions League. Zlatan och jag valde det här projektet för att vi tror på det.

I PSG finns också Zlatans bästa vän Maxwell och även vännen från Milan-tiden, Thiago Silva. Och Mino Raiola hyser inga tvivel om sin egen del i PSG:s framgång.

– Maxwell var min första spelare där för jag förstod tidigare än någon annan vad som höll på att växa fram. Det är orsaken till att jag är så framgångsrik. Jag kan läsa marknanden, jag vet vad som händer och varför. Jag kan till och med påverka det.

Publicerad 2014-04-18 kl 17:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå