Monaco vann toppmötet - trots 10 man i en halvlek

Ligue 1

Utvisning redan före paus.
Trots det kunde Monaco vinna toppmötet hemma mot Lyon.
Stor hjälte blev Marcos Lopes, bara två minuter före full tid.

Första halvleken mellan Monaco och Lyon bjöd på stor underhållning. Bortalaget gick upp till 2-0 efter knappa halvtimmen efter mål av Traore och Diaz.

Hemmalaget kom dock snabbt tillbaka och Keita Balde och Falcao såg till att ledningen var upphämtad redan tio minuter senare. Den förstnämnde såg dock ut att bli syndabock då han drog på sig två gula kort under halvlekens sista fem minuter och fick lämna planen.

Trots det numerära underläget i den andra halvleken stod Monaco upp och med bara två minuter kvar av ordinarie tid avgjorde man också matchen. Efter ett fantastiskt förarbete av Stevan Jovetic avslutade Marcos Lopes till 3-2 tätt intill en chanslös Anthony Lopes i Lyons mål.

Segern gör att titelförsvarande Monaco passerar Lyon i tabellen och är ny trea. Avståndet upp till PSG är dock hela tolv poäng.

Publicerad 2018-02-04 kl 23:16