Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Monacos skattefördel blir kvar - med en avgift på 220 miljoner

Foto: Scanpix

Under hela 2013 har Monaco och ligaförbundet jobbat med att hitta en lösning på furstendömets gynnsamma skatter. Enligt France Football så har de nu enats om ett ekonomiskt paket.

AS Monacos skattefördelar var ett av de största samtalsämnena i fransk fotboll år 2013. Det inkluderar bland annat att utländska spelare, som exempelvis Falcao, inte behöver skatta för sina löner. Ligaförbundet satte ett krav till Monaco: flytta kontoren till Frankrike, och på det sättet lyd under de franska skattelagarna, eller betala €33 miljoner/år i en straffavgift. Motiveringen var att man ville skapa en jämnare liga.

AS Monacos ägare Rybolovlev stormade ut från mötet när han hörde kravet, men nu verkar man ändå ha enats om en stor summa pengar. Enligt France Football så ska uppgörelsen vara att Monaco betalar €25 miljoner/år till ligaförbundet. De pengarna ska sedan distribueras till de Ligue 1-klubbarnas akademier, samtidigt som Monaco får behålla sina skattefördelar.

Även om ligaförbundet hade velat ha en större summa pengar, så ses uppgörelsen som en vinst för alla parter. Monaco har råd att undvara €25 miljoner/år samtidigt som de får fortsätta att värva stora spelare, och om ryktet kring uppgörelsens detaljer stämmer så kommer de franska fotbollsklubbarna att få dela på klumpsumman. Klubbarna lär förmodligen välja att indirekt använda pengarna för att fylla upp för förlusterna sedan den nya 75%-skatten togs i bruk. 75%-skatten beräknas kosta de flesta Ligue 1-klubbar någonstans mellan €0,5 miljoner och €2 miljoner per år.

Ett slutgiltigt besked kommer onsdagen den 29:e januari, men deadlinen för Monaco att hitta en lösning är inte förrän den 1:a juni.  

Publicerad 2014-01-23 kl 13:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons