Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Mourinho om PSG-ryktet: "Säger absolut ingenting"

Foto: Scanpix

José Mourinho påstås lämna Real Madrid i juni.

Nästa destination, enligt Marca: Paris Saint Germain.

- Jag kommenterar absolut ingenting, säger tränaren.

Uppgifter om att det knakar både lite här och där i miljardbygget PSG har sipprat ut under den senaste tiden. Det är mer än bara rykten och spekulationer.

Att Zlatan Ibrahimovic gått hårt åt medspelare såväl under träning som matcher är väldokumenterat, och han gick själv ut och bad om ursäkt om någon händelsevis känt sig sårad av haranger som "mina barn spelar bättre".

Det pratas om krismöten, om spelare som inte kommer överens och om en tränare som till slut gick ut offentligt med skarp kritik.

"Måste ta ansvar"

- Jag har en känsla av att spelarna varken är fokuserade på hur vi ska spela eller på klubbens pågående projekt.

- Spelarna måste börja ta ansvar. Alla måste ta det här på allvar.

Ord och inga visor av Carlo Ancelotti efter helgens 1—2-förlust borta mot Nice, den tredje på fem ligamatcher.

Ancelotti tycks även han stå med ryggen mot väggen.

Snacket om att José Mourinho förr eller senare kan sno hans jobb har pågått ett tag och fick nytt bränsle på måndagen. Då gick Le Parisien ut med avslöjandet att Mourinho i november ska ha suttit i samtal med PSG-ordföranden Nasser Ghanim al-Khelaifi. Tidningen bygger storyn på uppgifter från källor närstående den qatariske affärsmannen.

Mourinho sägs vara aktuell redan till nästa säsong.

Repor i lacken

Som av en händelse gick den vanligtvis välunderrättade spanska tidningen Marca samtidigt ut med att Mourinhos relation med Real-bossen Florentino Pérez är "förstörd". De ska båda vara överens om att "hålla god min" säsongen ut innan man i sommar bryter kontraktet och väljer att gå skilda vägar.

- Jag säger inte ett enda ord om det. Jag behöver inte berätta när jag talade med ordföranden, jag behöver inte berätta vad vi talade om. Jag antar att han inte kommer att säga något heller, sade Mourinho på måndagen.

- Vi har ett gott samarbete och jag tänker inte spä på den här rapporteringen mer. Prata med er kollega i stället, den som skrev artikeln. Ta en lunch med honom eller vad som helst, för jag säger ingenting.

Reporna sitter hur som helst redan i PSG-lacken. Ancelottis ställning riskerar att undermineras, och det i ett läge när Lyon har ryckt åt sig ett försprång på fem poäng mot PSG i ligan.

Därför handlar tisdagskvällens gruppfinal mot Porto i Champions League mer om förstaplatsen och en eventuell bättre lottning i åttondelsfinalen i februari. Seger på Parc des Princes och laget, Ancelotti och missnöjda miljardärer från Qatar kan skaka av sig en hel del av de senaste veckornas turbulens.

Förlust?

Då finns risken/chansen att "The Special One" snart syns på Paris gator igen. Till mötet mellan PSG och Porto nöjer sig Mourinho med att skicka en andretränare.

- Båda är möjliga motståndare i åttondelsfinalen. Det är det enda jag tänker på i Paris.

Publicerad 2012-12-03 kl 14:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons