Neymar med straffmål och Mbappé med konstnummer när PSG vann

Ligue 1

Paris Saint-Germain tog tre poäng hemma mot Nantes under onsdagskvällen.
Matchvinnare blev Neymar och Kylian Mbappé – där den sistnämnde stod för ett riktigt konstnummer.

Onsdagen i Paris bjöd på Ligue 1-fotboll i form av Paris Saint-Germain och Nantes. Hemmalaget från huvudstaden dominerade matchen, men det skulle dröja till strax innan paus innan PSG tog ledningen genom Neymar – trodde brassen i alla fall. Efter VAR-granskning beslutade domaren att döma bort målet på grund av ojust spel i speluppbyggnaden.

0-0 i paus således.

I andra halvlek skulle det enbart dröja sju minuter innan PSG spräckte nollan. Neymar släppte bollen i djupled till Angel Di Maria, argentinaren i sin tur hittade Kylian Mbappé inne i straffområdet men en yttersida. Väl inne i straffområdet bjöd fransmannen på ett klassmål. Mbappé tvingades stanna upp i löpningen, samtidigt som han på något sätt lyckades klacka in bollen i mål bakom gästernas Alban Lafont. Ett fint nummer av 20-åringen.

Fem minuter från slutet punkterade Neymar matchen när han placerade in 2-0 från straffpunkten.

Segern var PSG:s tredje raka i ligan och laget toppar Ligue på 36 poäng efter 15 spelade matcher.

Publicerad 2019-12-04 kl 23:00