Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Mbappé förlänger med PSG

Ligue 1

Kylian Mbappé nobbar Real Madrid.
Stjärnan har förlängt med Paris Saint-Germain.
- Vår historia är skriven här, här i Paris, säger han i presentationsvideon. 

4:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Under flera års tid har Kylian Mbappé ryktats till Real Madrid. Inte minst då spelaren själv varit tydlig med att han skulle vilja flytta till klubben. Förra sommaren vägrade PSG att sälja honom och det var därför i sommar, då hans kontrakt med PSG löper ut, som flytten kunde bli av.

Mbappé ska ha fått kontraktsförslag av båda klubbarna, och nu har han bestämt sig. Trots alla rykten om en flytt har stjärnan bestämt sig för att förlänga med Paris-klubben. Han har skrivit på en förlängning på tre år. Det meddelar PSG i samband med säsongens sista match, mot FC Metz. I skrivande stund har Mbappé dessutom svarat upp med ett hattrick i matchen. 

ANNONS

PSG meddelade förlängningen med en video där Mbappé säger följande: 

- Vår historia är skriven här, här i Paris. 

I pressmeddelandet som följde säger Mbappé själv följande om sitt beslut: 

- Jag vill meddela att jag har valt att förlänga mitt kontrakt med Paris Saint-Germain och självklart är jag väldigt glad över det. Jag är övertygad om att jag kan fortsätta utvecklas i en klubb som har alla förutsättningar för att prestera på den högsta nivån. Jag är också väldigt lycklig över att fortsätta utvecklas i Frankrike, landet där jag föddes, växte upp och blomstrade. Jag vill tacka president Nasser Al-Khelaifi, för hans tro, hans förståelse och hans tålamod. Jag vill också tacka alla supportrar till PSG, i Frankrike och runt om i världen för otaliga värmande hälsningar under de senaste månaderna. Det är tillsammans, förenade och ambitiösa, som vi kommer uppnå det allra mest magiska

ANNONS

Det nya kontraktet är enligt El Chiringuito värt omkring se miljarder kronor. Sky Uppger att det rör sig om en sign on bonus på omkring en miljard kronor och en årslön på mer än de drygt 200 miljoner kronor som erbjöds av Real Madrid. Och utöver de stora summorna pengar ska spelaren också ha viss bestämmelserätt i klubben framöver, bland annat kring vem som sitter på tränarposten. 

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Real Madrid drog sig ur jakten på Erling Haaland, som är klar för Manchester City, då klubben var övertygad om att Mbappé skulle ansluta. Mbappés förlängning innebär därmed att Real gått miste om båda spelarna som var deras huvudfokus under sommarens fönster. 

Publicerad 2022-05-21 kl 20:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto