Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Olympique de Marseilles vapen mot PSG: ”Enorm skillnad”

Foto: AP

Marcelo Bielsa.

Marcelo Bielsa har varit den stora förändringen för Olympique de Marseille den här säsongen, men även den positiva påverkan från en färdigrenoverad Stade Vélodrome ska inte underskattas. I helgen sattes nytt publikrekord.

Olympique de Marseille, en klubb som vanligtvis har runt 50 000 åskådare i publiksnitt, har fått se sin stadsägda arena Stade Vélodrome renoverad under de senaste åren. En god gärning på lång sikt, men de senaste årens publiksnitt hamnade på drygt 30 000 åskådare på grund av stängda läktare. En trist halvfärdig arena ska ha satt spår, både i ekonomin och på fotbollsplanen.

I somras blev arenan färdigrenoverad och tar nu över 60 000 åskådare, där bland annat antalet VIP-platser har ökats från 2000 till 7000. Ett nytt publikrekord för arenan sattes dessutom i helgens ligamatch mot Toulouse, med drygt 61 100 åskådare.

Den tidigare Olympique de Marseille-tränaren Gérard Gili menar i en intervju med La Provence att den positiva skillnaden för Olympique de Marseille, som har haft flera svår år bakom sig, inte ska underskattas.
- Det är en enorm skillnad mellan en full Stade Vélodrome och samma arena under renovering. Under de senaste åren, när jag varit åskådare, har det varit hemskt. Laget förlorade 80 procent av sina resurser.

- Motståndarna kände ingen press. Nu är arenan istället exceptionell. Motståndarnas bedövas, varje pass och varje bollkontroll blir så svår för motståndarna att de ser det som en stark prestation. När du däremot spelar i Olympique de Marseille så transporteras du fram.

Stade Vélodrome kostade 2,5 miljarder kronor att renovera om, men eftersom staden ägde den så var det dem som stod för kostnaderna. Olympique de Marseilles hyra har dock höjts till 30-40 miljoner kronor.

Publicerad 2014-10-23 kl 14:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons