Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Planerade kidnappning av tidigare lagkamrat – kan släppas fri

För två år sedan var Ghislain Anselmini, runt 100 matcher för Lyon, med och planerade en kidnappning av sin tidigare lagkamrat Fabrice Fiorèse. Anselmini sitter idag i fängelse, men han kan komma att släppas på grund av brist på bevis.

Det var för två år sedan som den udda situationen uppstod. Fabrice Fiorèse, som gjorde knappt 100 matcher för PSG i början på 2000-talet, blev kidnappad av tre personer. De tre personerna hotade att döda hans fru och riktade ett hagelgevär mot Fiorèses ben när en av kidnapparna skrek "tryck av!" innan de kidnappade Fiorèse och körde iväg med honom i hans Range Rover. Fiorèse lyckades rymma genom att slå sönder ett fönster på transportfordonet och springa ut när de hade saktat ned på grund av en rondell.

De tre kidnapparna hittades efter några månaders sökande, och tack vare det gripandet kunde även några andra män gripas. En av de som nu sitter fängslad för att ha agerat sponsor och informationskälla är Ghislain Anselmini, som var lagkamrat med Fiorèse i både Lyon och Guingamp. Han ska bland annat ha fått reda på att Fiorèse hade tjänat 14 miljoner kronor i samband med försäljningen av en lyxvilla.
Anselmini hade även fått information om att Fiorèse hade fem miljoner kronor i kontanter. Kidnapparna kom aldrig över de pengarna, men enligt Fiorèse stal de ändå en halv miljon kronor från att sälja hans möbler.

Fallet ska nu tas upp igen, enligt Ouest France. Enligt en åklagare ska det inte ha funnits tillräckligt många bevis. Såvida det inte dyker upp nya bevis kan Anselmini släppas fri. Situationen och hans roll i det hela ska vara för oklar för att han ska få sitta kvar i fängelset.

Publicerad 2014-10-30 kl 22:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons