Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

PSG kan få konkurrens - ny miljardär på väg in i Ligue 1

Foto: AP

Lille

PSG och Monaco har storsatsat efter att ha tagits över av utländska miljardärer. Nu kan även Lille få en stenrik ägare från utlandet.

I tretton års tid har filmproducenten Michel Seydoux styrt över sitt majoritetsägda Lille, men under de senaste åren har han förlorat kraften till att ta klubben till nya nivåer för att slåss med Paris SG och Monaco. Ligaguldet 2011, en nybyggd arena med plats för över 50 000 åskådare och framför allt ryktet om sig att vara en av Frankrikes mest välskötta klubbar kan ha varit slutmålet för Seydoux.

Seydoux anser att den nya 75%-skatten, tillsammans med alla kostnader som blir för en nybyggd arena, har tagit för mycket fokus från det sportsliga. Under de senaste sex åren har Lille sålt spelare för nära €200 miljoner, och bara återinvesterat €80 miljoner av dem i nya spelare. Seydoux anser att det är nödvändigt att en ny ägare anländer, någon som är villig att täcka upp för de ekonomiska förlusterna så att klubben kan fortsätta att ha en stark sportsliga organisation.

Eftersom Seydoux själv har en stor förmögenhet så är han villig att acceptera ett så lågt bud som €30 miljoner för sina aktier, så länge han känner att den nya ägaren är seriös och villig att lyfta upp klubben en nivå. Enligt France Football ska han nu ha hittat en kinesisk miljardär som passar in på kravprofilen, och som dessutom själv är intresserad. Det har dock inte kommit ut uppgifter om hur stora pengasummor den kinesiska miljardären ska vara villig att lägga ut på spelartruppen.

Om det blir en affär så lär den ta några månader att slutföra. Fram tills dess siktar Lille på att behålla sina spelare, inklusive Premier League-jagade Salomon Kalou, och de vill även värva in en ny ytterback i januari då man har fått en skada på Franck Béria. Sébastien Corchia från Sochaux, värderad till €3 miljoner, är det troligaste alternativet.

Publicerad 2014-01-16 kl 06:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons