Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Schelin om Björk Gunnarsdottir-fallet: ''Led med henne''

Frankrike

Sara Björk Gunnarsdottir blev utan lön under sin graviditet.
Nu regerar Lotta Schelin på situationen i sin tidigare klubb, Lyon.
- Jag led med henne i hennes historia, säger Schelin i Efter Fem.

3:52
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TV4.

Se inslaget med Lotta Schelin i spelaren ovan.

Det var i förra veckan som Sara Björk Gunnarsdottir gick ut i ett öppet brev och berättade om hur hon upplevde att hon blivit behandlad av den franska storklubben Olympique Lyon under sin graviditet.

Isländskan vittnar om uteblivna löner och hot – något som gjorde att hon var tvungen att ta upp fallet med Fifa.

”Det är inte bara affärer. Det handlar om mina rättigheter som arbetare, kvinna och som människa. Jag känner mig hoppfull kring damfotbollen, vi har kommit långt. Men sanningen är att när det kommer till kulturen som helhet har vi fortfarande en hel del jobb kvar att göra. Vi förtjänar bättre", skrev hon bland annat.

Annons

Och när domen kom stod det fast att Sara Björk Gunnarsdottir vunnit och att Lyon kommer att tvingas betala hela summans om man är skyldig henne, drygt 900 000 kronor.

Nu reagerar den svenska landslagsstjärnan, Lotta Schelin, på situationen i sin forna klubb.

- Först och främst kan man bara beklaga. Det är exakt sådana här situationer man önskar ha sats på plats i regelverket. Det är självklart att Sara Björk Gunnarsdottir inte ska behöva känna sig på det sättet. Jag led med henne i hennes historia för jag förstod mycket av hennes känslor och det hon fick uppleva, tråkigt att Lyon fick statuera detta exempel, säger Schelin i Efter fem och fortsätter:

- Det ska inte finnas ett snack om vad som sker när man blir gravid och den hjälpen och stöttningen man ska få av sin klubb. Det kanske gick ett år innan det här fallet kom och där har dom valt en annan väg vilket är otroligt tråkigt. Men det är också fantastiskt när det gått igenom och Fifa har satt det på papper och verkligen fått alla att förstå att det spelar ingen roll om man är en storklubb som Lyon, det är dessa reglementen man ska följa. Det är ett viktigt case för alla, nu vet de vad som gäller.

Annons
Publicerad 2023-01-23 kl 10:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto