Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Skadedrabbad Johansson hoppas på landslagsplats: "Situationen har inte varit optimal"

Ligue 1

Jakob Johansson har varit otursförföljd under säsongen.
Den senaste skadan: känning i ryggen.
- Situationen har inte varit optimal, säger mittfältaren till Fotbollskanalen inför landslagsuttagningen.

Foto: Bildbyrån.

Jakob Johansson sköt Sverige till VM genom att göra det enda målet i playoff-mötet med Italien. I returmötet med Italien slutade till viss del i moll för mittfältaren - Sverige tog sig visserligen vidare, men Johansson slet av korsbandet och missade därmed mästerskapet.

I somras lämnade 28-åringen AEK Aten för spel i franska Rennes. Under sin första tid i klubben var han fortsatt skadad med anledning av knäproblem och när han väl var tillbaka på planen dröjde det bara ett par matcher innan han skadade andra knät i en ligamatch mot Guingamp.

Nu är han tillbaka på nytt, men i helgens omgång tvingades han avstå spel på grund av ryggproblem.

ANNONS

- Ryggen låste sig i fredags, så jag har inte riktigt kunna röra mig eller träna och därmed inte varit aktuell för match, säger Johasson till Fotbollskanalen.

Hur illa ställt är det med ryggen?
- Jag vet inte allting hur man bedömer det rent medicinskt, men det ska bara ta några dagar. Det handlar om musklerna ska mjukna upp, så det ska inte vara något allvarligt.

Annars är den tidigare Blåvittspelaren glad över att vara tillbaka från knäskada.

- Det känns väldigt bra. Jag känner egentligen ingenting när man är igång - det känns fantastiskt bra. Jag känner mig hundraprocentig igen.

Hur störd har du blivit av skador under säsongen?
- Det är självklart att det stört väldigt mycket, det är aldrig kul att vara borta så mycket som jag varit först på grund av korsbandet och sedan ledbandet. Rent ut sagt är det skittråkigt. Man kommer aldrig riktigt i en rytm. När man kom tillbaka från korsbandsskadan och fick spela en del så fick jag en skada på andra knät i januari. Sedan kom det här med ryggen och även om det inte är någonting allvarligt, men det är irriterande att man aldrig får ha en längre period där man får vara skadefri. Så sett har det varit tufft med de olika skadorna.

ANNONS

I och med skadorna har speltiden till viss del blivit haltande, även om han inte var gjuten i elvan före ledbandsskadan.

- Det var ju inte så att jag spelade varje match för ledbandsskadan. Jag har inte varit den spelaren som spelat varje match sedan jag kom, men det finns skador att ta hänsyn och man har inte varit i matchform direkt när man kommer tillbaka. Jag spelade träningsmatch förra veckan för att få lite matchning. Man vill alltid spela när man är tillgänglig, men det är klart att man har förståelse för att man inte är förstavalet när man nyss är tillbaka från skada.

På onsdag väntar en landslagsuttagning. Jakob Johansson gjorde comeback i landslaget i november i fjol mot Turkiet och Ryssland. I båda de mötena fick Johansson förbundskapten Janne Andersson förtroende från start. Och Johansson hoppas även vara med i truppen mot Rumänien och Norge senare i mars.

ANNONS

- Det är alltid spännande och en är ära att bli uttagen i landslaget. Men det är upp till Janne, men jag förstår att min situation inte har varit optimal de senaste månaderna. Det är helt upp till Janne att ta ut truppen som kan prestera bäst i de här matcherna

Har du haft någon dialog med Janne eller Peter Wettergren (assisterande förbundskapten) under skadeperioden?
- Det har jag haft och de har varit intresserade av hur det gått för mig.

Publicerad 2019-03-11 kl 12:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto