Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spanska uppgifter: Neymar riskerar fängelse i sex år

Ligue 1

Neymar riskerar fängelse i upp till sex år.
Detta skriver den spanska tidningen La Vanguardia.

Foto: Bildbyrån

För fem år sedan lämnade Neymar brasilianska Santos för spel i Barcelona. Men övergången har sedan flera år tillbaka granskats av spansk domstol eftersom som att stjärnan misstänkt för bedrägeri och korruption när flytten ägde rum.

Neymar och hans föräldrar anklagas för att ha lurat investmentbolaget DIS, som tidigare ägde 40 procent av brassen, på pengar när han flyttade till Barcelona.

För ett och ett halvt år sedan, i maj 2017, kallades Neymar till rätten och åklagaren yrkade då på fängelse i två år. Tillsammans med sina föräldrar, den förre Barcelona-presidenten Sandro Rosell och den nuvarande presidenten Josep Maria Bartomeu åtalades brassen.

ANNONS

Nu kommer nästa vända i ärendet.

Neymar riskerar fängelse i över fem år vilket gör att ärendet tagits till en högre instans. Där kommer nu brassen att dömas av tre domare i stället för en. Detta skriver The Sun, som i sin tur hänvisar vidare till spanska La Vanguardra.

Det är domaren Jose Maria Vazquez Honrubia som har tagit beslutet att tre domare ska leda rättegången istället för en.

Publicerad 2018-10-31 kl 13:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto