Stökigt när Marseille och Lyon delade på poängen

Ligue 1

Rött kort, spelavbrott och kvittering i numerärt underläge.
Det var huvudingredienserna när Marseille och Lyon spelade oavgjort under söndagskvällen.

Till ett mäktigt tifo stegade Mathieu Valbulena - denna gång i Lyon-tröjan - in på sin gamla hemmaborg Stade Velodrome.

Och det började bra för Valbulena i återkomsten när hans Lyon tog ledningen i mitten av den första halvleken. Alexandre Lacaztte gjordes ner av Steve Mandanda och fransmannen satte sedan själv straffen som betydde 1-0.

När Romain Alessandrini visades ut precis innan halvtidsvilan blev uppförsbacken än brantare för Marseille.

Den ständigt högljudda hemmapubliken gjorde sitt bästa för att stötta sina spelare.
Dock gick det överstyr när inkastade förmål mot framförallt Valbulena och Anthony Lopez i Lyon-målet tvingade domaren att bryta matchen.

Efter det 20 minuter långa spelavbrottet skulle sedan Marseille hitta ett kvitteringsmål tämligen omgående.

Vid en hörnspark vann Karim Rekik sin duell mot Maxime Gonalons och nickade distinkt in kvitteringsmålet som fick hemmapubliken att gå bananas.

Holländarens kvitteringsmål blev matchens sista och det oavgjorda resultatet innebär att båda lagen misslyckades med att knappa in på tabelltoppen och serieledande Paris Saint-Germain.

Efter sex spelade omgångar placerar sig Lyon på en sjunde plats i tabellen - Marseille är tolva.