Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Toivonen tänker inte på flytt: "Jag är inte orolig"

Foto: Bildbyrån

Ola Toivonen är långt ifrån given i Toulouse.
Men svensken säger sig inte överväga att byta klubb inför VM i sommar.
- Jag stressar inte upp mig över situationen, säger han till podcasten Tilläggstid.

På 19 ligamatcher den här säsongen har Ola Toivonen fått göra åtta starter och sex inhopp för sitt Toulouse. Den svenske anfallaren åker in och ut ur startelvan, vilket han känner är frustrerande. Det medger han i podcasten Tilläggstid, som han gästade några dagar innan julafton.

- Gör jag något mål eller någon assist så får jag ändå börja på bänken i nästa match, det är mest det som är frustrerande. Det är tungt. Jag får spela två matcher, sitta på bänken i två matcher, spela en match, sitta på bänken i två matcher, spela två matcher och sitta på bänken i en match. Det är svårt att hitta en rytm vecka in vecka ut. Det har varit så nästan hela tiden i Toulouse, men jag är inte orolig för att det ska gå ut över hur jag presterar i landslaget, som kommer vara det stora målet till sommaren. Nu när jag gjort det så bra i landslaget känner jag mig rätt trygg kring situationen i Toulouse. Det är inget jag stressar upp mig över, sa Toivonen i podcasten.

31-åringen, som sitter på ett kontrakt med Toulouse som löper fram till sommaren 2019, säger sig inte vilja lämna den franska klubben inför VM i sommar.

- Nej, det är ingenting jag tänkt på. Förra året fick jag lite speltid under hela våren, men Janne (Andersson, förbundskapten) lät mig spela ändå och jag presterade i landslaget. Han vet han vad får och det känns välidgt bra att jag fått den rollen jag fått i landslaget. Janne ger mig väldigt mycket ansvar, och jag har presterat och gett tillbaka till Janne och Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten).

Toivonen meddelar annars att lagkamraten och landsmannen Jimmy Durmaz, som varit skadad under hösten, är på bättringsvägen och snart redo för spel igen.

- Han hoppas väl vara tillbaka efter julledigheten, säger Toivonen.

Publicerad 2017-12-29 kl 13:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons