Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Trots protesterna - Monacos fördelar bevaras

Falcao och Riviere.

AS Monacos skattefördelar står kvar, trots protester

Ett av de hetaste samtalsämnena i fransk fotboll, AS Monacos skattefördelar, fortsätter att diskuteras, trots att man har kommit fram till ett avtal.

Ligaförbundets ordförande Frédéric Thiriez säger att avtalet med AS Monaco, som betyder att klubben ska betala in 440 miljoner över två år till ligaförbundet, är slutgiltligt och inte går att överklaga. Den summan bestämdes för att fylla upp tomrummet som blev när det nya och sämre TV-avtalet skrevs 2012, men 2016 är det dags för ett nytt TV-avtal.

Sju klubbar, inklusive Olympique de Marseille och Paris SG, har satt sig emot avtalet. De har kommit fram till att AS Monacos skattefördelar är värda någonstans mellan 450 och 500 miljoner per år, och att det borde vara en summa som AS Monaco betalar varje år. I Monaco behöver inte utländska spelare betala skatter, och även de franska spelarna har kraftigt begränsade skatter.

I teorin betyder det att om Falcao vill plocka ut 100 miljoner per år så behöver AS Monaco bara betala en bit över 100 miljoner, då några förhållandevis mindre kostnader som exempelvis försäkringar tillkommer. Om Falcao däremot hade spelat i PSG och velat plocka ut 100 miljoner per år så hade det kunnat kosta PSG så mycket som 400 miljoner per år.

Vid omröstningen hos ligaförbundet LFP var 16 av 24 medlemmar positiva till avtalet, men klubbarna menade att de inte hade fått vara med, varken i diskussionerna eller beslutsfattandet och kallar därför beslutet för odemokratiskt.

Le Parisien skriver dessutom att AS Monacos avtal med huvudsponsorn Fedcom inte kommer att förlängas. Avtalet med Fedcom går ut i sommar och ger 45 miljoner per år, att jämföra med PSG:s avtal med Fly Emirates som är värt 220 miljoner per år. AS Monaco räknar med att få ett avtal som är värt minst 100 miljoner per år.

Källor: Le Parisien, Goal, LFP, France Football, BBC

Publicerad 2014-03-05 kl 11:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons