Tung tränardebut för Henry - föll efter tredjemålvaktens jättetavla

Ligue 1

Thierry Henry fick en tung debut som huvudtränare.
Hans Monaco föll med 2-1 mot Strasbourg efter bland annat en jättebjudning av tredjemålvakten Seydou Sy.

Thierry Henry blev under landslagsuppehållet presenterad som ny huvudtränare för Monaco, efter att Leonardo Jardim lämnat. Henry, som varit assisterande i Belgiens landslag, fick en tung start som ytterst ansvarig för ett lag. Borta mot Strasbourg blev det förlust med 2-0.

Med Danijel Subasic och Diego Benaglio skadade så fick tredjemålvakten Seydou Sy kliva in mellan stolparna. Den 22-årige senegalesen skulle få en riktig tung första match för säsongen. Efter en kvarts spel bjöd Sy hemmalaget på ledningsmålet. Målvakten skulle plocka upp en nick men lyckades fumla in bollen mellan armarna och kroppen.

Det blev än tyngre för gästerna när Samuel Grandsir, efter bara två minuter på planen, visades ut i den andra halvleken. 22-åringen hoppade in med dobbarna i en duell och träffade Anthony Goncalves på armen.

Monaco flyttade framåt i jakt på en kvittering, och det utnyttjade Strasbourg. Inhopparen Lebo Mothiba fick ett friläge efter tre minuter på planen och lyfte in 2-0 i den 84:e minuten.

Youri Tielemans reducerade till 2-1 på straff i slutminuterna, men mer än så blev det inte för Monaco. Laget åkte på sin femte raka förlust och har inte vunnit sedan premiären. Därefter har man en svit på elva matcher i ligan och Champions League utan seger. Monaco, som slutade tvåa i fjol och vann året dessförinnan, är tredje sist i Ligue 1.

Publicerad 2018-10-20 kl 21:52