TV: Hattrick av Zlatan - firade med gest: "De väcker lejonet"

Frankrike

Zlatan Ibrahimovic hade stor hattrickshow när Paris Saint-Germain vann med 3-1 hemma mot Lorient. Samtidigt ville han tysta sina kritiker.
- De väcker lejonet, säger anfallaren i sin app angående veckans uppståndelse.

Tre mål, varav två på straff, blev svenskens facit efter en minst sagt turbulent vecka. Han avgjorde matchen mot Lorient i slutskedet med två mål och firade med en gest efter sitt tredje mål för kvällen.

- Em tydlig signal till alla som snackar, säger Fotbollskanalens expert Olof Lundh i C Mores sändning.

– Han låter fotbollen tala i kväll och har ett jättegott humör, säger experten Jens Fjellström i C More.

Zlatan Ibrahimovic svarade själv i sin app på frågan om den senaste tidens tumult triggat igång honom extra mycket. Efter förra veckans match mot Bordeaux fick ju "Ibra" svidande kritik ända upp på ministernivå för att ha sågat domaren och sagt att Frankrike som land inte är värt ett lag som PSG.

- De väcker lejonet, säger Ibrahimovic kort i appen.

Efter fredagens tre mål från svenskens sida har han nu gjort hela 99 mål i PSG-tröjan. Det är bara tio mindre än Pauleta som gjort flest i PSG:s tröja.

PSG har nu fått elva straffar den här säsongen och det är mest av alla lag i de fem stora europeiska ligorna. Real Madrid är näst efter med tio.

I och med segern gick PSG upp i serieledning, dock har de en match mer spelad än Lyon som möter Nice hemma under lördagen.

Så var matchen:

Redan i den andra minuten skapade hemmalaget sin första chans när Cavani kom igenom, men Lecomte räddade skottet.

Bara minuten senare kom Zlatan igenom och blev totalt överkörd av målvakten Lecomte i straffområdet. Straffen var solklar och Zlatan själv var bombsäker från straffpunkten. 1-0 till PSG. Zlatan var framme igen i den 24:e minuten och var ytterst nära att placera in 2-0, men Lecomte var bra med i Lorient-målet.

I den 29:e minuten stod Zlatan för en magisk framspelning till Lavezzi, som dock sköt i burgaveln. Trots ett stort spelövertag stod det "bara" 1-0 i paus till PSG.

Efter 67 minuters spel chockade Lorient hemmapubliken när Ayew fick till ett drömskott till 1-1. Efter 81 minuter spel fick PSG straff igen när Pastore föll i straffområdet. Zlatan var lika säker igen från straffpunkten och satte 2-1.

Bara minuterna senare kom Zlatan igenom och placerade läckert in 3-1 vilket också blev slutresultatet.

PSG ligger tvåa i tabellen, två poäng bakom serieledarna Lyon. Lorient ligger på 15:e plats i Ligue 1.

Så här ser kvällens laguppställningar ut:

PSG: Sirigu - Van der Wiel, Motta, Silva Maxwell - Verratti, Matuidi, Pastore - Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi.

Lorient: Lecomte - Le Goff, Lautoa, Kone, Gassama - Barthelme, NDong, Bellugou, Philiopoteaux - Mesloub, Ayew.

Publicerad 2015-03-21 kl 08:17