TV: Ibrahimovic bröt måltorkan och missade straff när PSG vann

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic bröt måltorkan och var inblandad i samtliga mål när PSG säkert slog tillbaka Guingamp med 3-0 på Parc de Princes.

I Thiago Silvas frånvaro var Zlatan Ibrahimovic kapten när han med sitt Paris Saint-Germain tog emot Guingamp på Parc de Princes.

Redan i den fjärde minuten fick Edinson Cavani ett jätteläge att öppna målskyttet.
Lossl stod dock för en jätteräddning på Cavanis avslut från nära håll

Istället skulle målet komma i den 18:e minuten. Javier Pastore fick bollen från Ibrahimovic och med ett säkert avslut gav han PSG 1-0.

Ibrahimovic var inblandad i det mesta för PSG och i den 49:e minuten klippte han till med en riktig kanon i ett frisparksläge från långt avstånd. Lossl lyckades dock styra undan det tunga skottet.

Med drygt tio minuter kvar att spela ökade Angel di Maria från nära håll på till 2-0 efter att Lossl släppt retur på ett skott från Ibrahimovic.

Bara minuterna senare skulle tillslut Ibrahimovic själv skriva in sig i målprotokollet. Svensken hyste inga tvivel när han på en passning från höger tryckte in bollen vid bortre stolpen. Det var hans första ligamål den här säsongen och den tre matcher långa måltorkan i ligaspelet är därmed över.

Ibrahimovic fick sedan chansen att från straffpunkten bli tvåmålsskytt, men Lossl gick rätt och kunde avvärja den löst slagna straffen.

I och med segern befäster Paris sin position i toppen av Ligue 1 på 17 poäng efter sju omgångar. Försprånget till tvåan Rennes och trean Saint-Etienne är fyra poäng och ner till Reims och Angers som spelade 0-0 på tisdagen är det fem poäng.